Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα αποτελεί ακόμη μια καλομελετημένη Βρεττανική Διπλωματική επίθεση ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η έναρξη απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα θα αποτελεί το αποφασιστικό πλήγμα αποαναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε βαθμό που θα αλωθεί πλέον το βασικό  στήριγμα του αγώνα μας ενάντια στην Τουρκική κατοχή και των παραγώγων της. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει από εκείνη τη στιγμή μετατραπεί στο Συνιστών Κράτος στο οποίο «πίνει νερό» η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατία. Θα ανατιναχθεί στον αέρα το Πρωτόκολλο ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το οποίο στην Ευρώπη έχει ενταχθεί ολόκληρη η Κυπριακή Δημοκρατία με αναστολή του Κεκτημένου στα κατεχόμενα, μέχρι τη λύση.

Αντί ουσιαστικής Διπλωματικής αντίδρασης για να αποτραπεί το ενδεχόμενο, η εκτίμησή μας είναι ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση παλινδρομεί. Αναζητεί συγκάλυψη για το θανάσιμο ολίσθημα που έρχεται.
Προσπαθεί να εκμαιεύσει  ανταλλάγματα για να διευκολυνθεί στην αποδοχή  του απευθείας εμπορίου, πράγμα που φαίνεται να είναι ειλημμένη απόφαση. Αυτή η εκτίμηση πηγάζει τόσο  μέσα από τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Αμμόχωστο και το λιμάνι του Βαρωσιού όπως και μέσα από εισηγήσεις  για να εφαρμόσει η Άγκυρα το πρωτόκολλο της Άγκυρας σε σχέση με  το άνοιγμα των λιμανιών και αεροδιαύλων της στα Κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.  Αυτό είναι  ένα  εντελώς άσχετο θέμα. Το άνοιγμα των Τουρκικών λιμανιών , αεροδρομίων και η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι υποχρεώσεις της Τουρκίας. Ενδεικτική ήταν επίσης και προχθεσινή δήλωση  στο Ευρωκοινοβούλιο του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, κ. Τάκη Χατζηγεωργίου, ο οποίος δήλωσε ότι : «απευθείας εμπόριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς αποδεκτό αντάλλαγμα από την Κυπριακή Δημοκρατία».

Δεν υπάρχει αντάλλαγμα το οποίο να αντισταθμίζει το πλήγμα που θα υποστεί η Κυπριακή Δημοκρατία από την έγκριση του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα. Γιαυτό, η Διπλωματική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να είναι σαφής: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ. Όχι μόνο αυτό αλλά να απαιτηθεί δυναμικά και ο τερματισμός κάθε απευθείας εμπορικής δραστηριότητας η οποία ήδη διεξάγεται παράνομα μεταξύ Ευρώπης και κατεχομένων, με την σιωπηρή έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πέραν λοιπόν του στόχου να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η ανακίνηση του θέματος του απευθείας εμπορίου τώρα, στόχο έχει να νομιμοποιηθούν και οι μέχρι σήμερα  Ευρωπαϊκές παρανομίες.

ΟΙ Τουρκοκύπριοι μπορούν να ασκούν εμπόριο μέσα από τα νόμιμα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας τηρώντας τους νόμους και τις πρόνοιες της νομοθεσίας στην οποία πειθαρχούν όλοι οι εμπορευόμενοι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή η θέση θα ενισχύει και την Κυβερνητική πολιτική  για επανένωση της Κύπρου σε μια Κυπριακή Δημοκρατία με μια κυριαρχία. Τυχόν έγκριση του απευθείας εμπορίου Κρατών με τα κατεχόμενα,με τη συγκατάθεση της Κυβέρνησης θα αποτελεί αντίφαση και θα συνιστά υιοθέτηση της διπλής κυριαρχίας  που απαιτεί η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σοβαρή είναι η ευθύνη και των Κομμάτων σε αυτό το θέμα. Χρειάζεται αντίδραση. Χρειάζεται κινητοποίηση ενάντια σε μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη. Οι τυπικές δηλώσεις φθοράς των αντιπάλων δεν είναι αρκετές.

Δεν πρέπει να περάσει το απευθείας εμπόριο.
Πρέπει επίσης να επανεξεταστεί και ο Κανονισμός για την «Πράσινη Γραμμή» ο οποίος αν δεν θα καταργηθεί, να προσαρμοστεί ώστε να μεταχειρίζεται και να επανεντάσσει  τους Τουρκοκύπριους  στην Κυπριακή Δημοκρατία με μια Κυριαρχία που λέει ότι επιδιώκει η Κυβέρνηση.  Πρέπει να σταματήσουν οι διακρίσεις πολιτών και να τερματιστεί η βάναυση παραβίαση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας που γίνεται.

Πρέπει να σταματήσει ο κρυφτούλλης και να τερματιστούν οι ενέργειες οι οποίες οδηγούν συνεχώς και σε νέα τετελεσμένα τα οποία στο τέλος θα είναι ανυπέρβλητα.


Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.
ΑΚ/2010 5.09.2010

Αγίου Ιωάννη 7, Στρόβολος
Τ.Θ. 23940, 1687
Λευκωσία – Κύπρος
Τηλ. 22-668464, Φαξ 22-668882
e-mail: [email protected]
website: http://agrino.org/kyrenia


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x