ΑΙΣΧΟΣ: Έγινε η αφή της Φλόγας των Special Olympics σε Μοναστήρι!

ΑΙΣΧΟΣ: Έγινε η αφή της Φλόγας των Special Olympics σε Μοναστήρι!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο παγκοσμιοποιητικός χριστιανισμός συνεχίζει κάθε μέρα την ανθελληνική του στάση. Κλέβει και σήμερα, όπως και στο παρελθόν τα θέσμια και μεγέθη των Ελλήνων μέσα στην ίδια μας την Ελλάδα. Συνεχίστε να τους ανάβετε κεριά και να τους ενισχύετε, μέχρι να μην μείνει ούτε ένα Έλληνας… Διαβάστε το αίσχος.


“Σε μια συγκινητική και λιτή τελετή στα πρότυπα του Ολυμπιακού τελετουργικού, παρουσία προσωπικοτήτων απ΄ όλη την Ευρώπη, άναψε στις 12 το μεσημέρι στην κρύπτη του Καθολικού της Μονής της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, στις Φέρες του νομού Έβρου, η φλόγα της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics, που θα φιλοξενηθούν στη Βαρσοβία της Πολωνίας από 18 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός ς, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και προωθεί ανάλογες πρωτοβουλίες. Άλλωστε, η χώρα μας φιλοξενεί και τους Special Olympics του 2011

Πρωθιέρεια της αφής ήταν η Μαρία Κώττη, ενώ το ρόλο των Ιερειών υποδύθηκαν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, μέλη του Ελληνικού και Πολωνικού Κοινοβουλίου και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics 2010, πρέσβεις, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού, αθλητικού και επιχειρηματικού χώρου, καθώς και αθλητές των Special Olympics Ελλάς από τη Βόρειο Ελλάδα. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Πολωνίας, Γέρζι Μίλερ, o υφυπουργός Αθλητισμού της Πολωνίας, Γέρσι Σταχούρσκι, η Γενική Διευθύντρια των Special Olympics Ευρώπης και Ευρασίας, Μέρι Ντέιβις, η οποία πρότεινε να ανάβει κάθε φορά για τους αγώνες η φλόγα στην Παναγία Κοσμοσώτειρα, η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics-Αθήνα 2011, Γιάννα Δεσποτοπούλου, και οι τοπικοί φορείς και αρχές του Έβρου.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

“Υπάρχει στα σίγουρα κάτι το σαφώς συμβολικό στο γεγονός ότι η Φλόγα της Πίστης, της Αγάπης και της Ελπίδας ξεκινά σήμερα το ταξίδι της  από τις πύλες της Ευρωπαϊκής ηπείρου» τόνισε η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς,  Γιάννα Δεσποτοπούλου. Και συνέχισε λέγοντας: “Αντλώντας καθημερινά δύναμη και έμπνευση από τους τόσο ξεχωριστούς αθλητές και ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε, γνωρίζουμε καλά ότι κάθε αγώνας αποτελεί και μια νίκη από μόνος του. Η προσπάθεια που χαρακτηρίζεται από πίστη και θάρρος, είναι από μόνη της αρκετή για να μας υποβάλλει το θαυμασμό της, τη συγκίνηση και το σεβασμό. Ευχή όλων μας είναι όπως η Φλόγα που θα διατρέξει από άκρο σε άκρο, ολόκληρη την Ευρώπη, επιτύχει να μεταφέρει κάτι από τη θέρμη και τη λάμψη του φωτός που την πυροδότησε, στις καρδιές των ανθρώπων που θα συναντήσει. Να τους κάνει να σκεφτούν πως, όσο και αν είμαστε όλοι μας διαφορετικοί, παραμένουμε ισότιμοι. Εξίσου άξιοι της αγάπης και της αισιοδοξίας, της ελπίδας και του σεβασμού, με τα ίδια δικαιώματα στη ζωή και στο χαμόγελο”.

Και ολοκλήρωσε η κ.Δεσποτοπούλου την ομιλία της: “Αν μπορούσα να κλείσω σε λέξεις τα συναισθήματα που αυτή τη στιγμή νιώθω να με διακατέχουν, βλέποντας τη Φλόγα να τρεμοπαίζει στις ριπές του ανέμου της Θράκης, θα έλεγα μόνο: Καλό ταξίδι, Φλόγα! Μετάφερε στους ανθρώπους που θα συναντήσεις κάτι από την προσμονή της μαγείας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics ΒΑΡΣΟΒΙΑ 2010 και την ελπίδα που εκπροσωπούν. Άγγιξε τις καρδιές τους. Δείξε τους πόσο όμορφο είναι να είσαι και εσύ-με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή- εκεί!”.

Εμπνευσμένη και γεμάτη μεταφορές, η ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμου:”Οι Χριστιανοί Πατέρες της Ορθόδοξης Ανατολής, κατόρθωσαν να οδηγήσουν τα παιδιά από τον Καιάδα στους Special Olympics. Αυτά τα παιδιά μας, ας χαρίσουν σε εμάς, την λάμψη της φλόγας της πίστεως, της αγάπης και της ελπίδας. Την χρειαζόμαστε τώρα στον Πλανήτη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν”, επεσήμανε ο ρχης.


Ο Υπουργός ς, Δια Βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Γιάννης Πανάρετος δήλωσε: “Ο Πρωθυπουργός έχει αυτό το γεγονός των Special Olympics, πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων του. Είναι πραγματικό σημαντικό το γεγονός, και ιδιαίτερα η σημειολογία του. Η χώρα περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο και οι άνθρωποι που κατέχουν θέσεις ευθύνης πρέπει να παίρνουν τα παραδείγματα που «γεννούν» αυτές οι εκδηλώσεις. Προσωπικά- συνέχισε ο Υπουργός- κέρδισα από το χαμόγελο παιδιών με ενδιαφέροντα, κέφι και ευχαρίστηση για αυτό που κάνουν. Και αναρωτήθηκα τι οφείλω να κάνω εγώ για αυτά τα παιδιά”.

Στο χαιρετισμό του , ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, τόνισε: “Τα Special Olympics ενώνουν δυο κόσμους που μπορούν να συμπορεύονται. Το δικό μας που υποτίθεται είναι κόσμος με όλες τις ικανότητες αλλά και ελαττώματα, και τον κόσμο των αθώων και άδολων παιδιών. Δεν κερδίζουν μόνο αυτά από την συμμετοχή τους στους αγώνες αλλά και εμείς”.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=73211#ixzz0ypsfG5xW


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x