Η σχέση Αντώνη Σαμαρά και bloggers…

Η σχέση Αντώνη Σαμαρά και bloggers…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και σε μια μεγάλη μερίδα των bloggers έχει αναπτυχθεί, έστω εξ αποστάσεως, μια άλλου είδους σχέση. Υπενθυμίζουμε πως στην μάχη για την κατάκτηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, όταν τα της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης τον είχαν εγκαταλείψει και τον έδειχναν μόνο και μόνο για να μην φύγει και το τελευταίο «φύλλο συκής» της δήθεν δημοκρατίας τους από πάνω τους, τότε η συντριπτική πλειοψηφία της διαδικτυακής κοινότητας στάθηκε δίπλα του και αγωνίστηκε για την επικράτησή του, σαν μια αντίδραση και για μια πρώτη νίκη της απέναντι στις επιδιώξεις των παραδοσιακών . Το ποιος νίκησε είναι γνωστό.

Οι απλοί bloggers δεν είναι φυσικά δημοσιογράφοι, ούτε είναι παπαγαλάκια κανενός ιδιοκτήτη . Είναι απλά ο εαυτός τους και τα ίδια τα πιστεύω τους, εκτός φυσικά κάποιων εξαιρέσεων που γίνονται αμέσως αντιληπτές. Είναι με άλλα λόγια ο πραγματικός καθρέφτης της ενεργού κοινωνίας. Μην ξεχνάμε ότι ο Ομπάμα, μέσα από αυτόν τον “καθρέπτη”, δηλαδή την κοινότητα των bloggers, με τους οποίους επικοινωνούσε ο ίδιος απ' ευθείας, ήρθε σε άμεση και ανέξοδη επαφή  με σημαντικό τμήμα της αμερικανικής κοινωνίας όλων των τάξεων.

Σήμερα στη χώρα μας, στην εποχή του μνημονίου και πάλι η συντριπτική πλειοψηφία της διαδικτυακής κοινότητας έχει…. ταχθεί εναντίον του μνημονίου και προσπαθεί να επιτύχει άλλη μια νίκη απέναντι στα παραδοσιακά που έχουν ταχθεί υπέρ του μνημονίου, της υποτέλειας της χώρας και της εξαθλίωσης του λαού. Το ποιος θα νικήσει είναι από πριν γνωστό, γι' αυτό και ολόκληρο το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο θέλει να φιμώσει τα blogs.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν, που τόσο βοηθήθηκε από τη δικτυακή κοινότητα και εξακολουθεί να στηρίζεται από αυτήν, έχει σήμερα τη μεγάλη του ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτή την καινούργια επικοινωνιακή δύναμη, κάτι που θα αποβεί προς όφελος της μελλοντικής πορείας της χώρας.

Για το λόγο αυτό:

1. Είναι κατ' αρχήν σημαντικό στις ανοιχτές συνεντεύξεις του με τους δημοσιογράφους, να συμμετέχουν με ερωτήσεις τους και bloggers.


2. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζει η κοινότητα των bloggers την θέση του στο ζήτημα που έχει να κάνει με την κατάργηση ή όχι της ανωνυμίας των blogs.

3. Είναι τέλος σημαντικό να αρχίσει μόνος του με αμεσότητα και όχι με παρένθετα πρόσωπα, ένα διάλογο με τους ανθρώπους του διαδικτύου, όπως έκανε και ο Ομπάμα, για να πληροφορηθεί ο ίδιος άμεσα τα προβλήματα του κόσμου και να ακούσει τις αυθεντικές προτάσεις τους.  Είναι απόλυτα χρήσιμο σε έναν ηγέτη να έχει ο ίδιος άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή σκέψεων με τους ίδιους τους πολίτες,  κάτι που δεν μπορεί να υποκαταστήσει κανένας σύμβουλος και καμία τυπική επαφή σε μια συγκέντρωση.

Πηγή: Olympia

Σύνδεσμος στην Πηγή…


Δείτε όμως και παλιότερη συμπεριφορά φίμωσης του Σαμαρά: Λογοκρισία στο FaceBook του Υπουργού Αντώνη Σαμαρά!!!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x