Έλληνες ερευνητές στη θεωρία υπολογιστικών συστημάτων

Έλληνες ερευνητές στη θεωρία υπολογιστικών συστημάτων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο Richard J Lipton είναι παγκόσμια γνωστός ερευνητής στον τομέα της θεωρίας των υπολογιστικών συστημάτων, καθηγητής σήμερα στο Georgia Institute of Technology (βλ. βιογραφικό του στη Wikipedia).  Στα πλαίσια των επιστημονικών του δραστηριοτήτων έχει δημιουργήσει ένα blog με τίτλο «Gődel’s Lost Letter and P=NP. A personal view of the theory of computation». Το Ιστολόγιο απευθύνεται μόνο σε ειδικούς επιστήμονες και έχει τεράστια επισκεψιμότητα, αν ληφθεί υπόψη ο ειδικός χαρακτήρας του.

Στην τελευταία ενημέρωση της 31 Οκτωβρίου και στην κεντρική σελίδα του blog ο καθηγητής Lipton αναφέρεται με πολύ κολακευτικά σχόλια και αναλύει τη συλλογική εργασία τριών νέων ερευνητών στον τομέα της θεωρίας πολυπλοκότητας από το Τορόντο. Οι ερευνητές αυτοί είναι (αλφαβητικά) οι Matei David, Παπακωνσταντίνου Περικλής και Σιδηρόπουλος Αναστάσιος.
Η ανάλυση του Lipton για όποιον ενδιαφέρεται εδώ.

Όπως φαίνεται και από τα ονόματα, οι δύο από τους τρεις διακεκριμένους ερευνητές σ’ αυτόν τον πολύ ειδικό τομέα είναι Έλληνες. Ο Π. Παπακωνσταντίνου είναι σήμερα σε ηλικία 33 ετών επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου. Ο συνομήλικος και συμφοιτητής του στο τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας Α. Σιδηρόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Toyota Technological Institute στο Σικάγο.

Η ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ δημοσιεύει αυτή την είδηση για να δείξει ότι στα πέρατα της οικουμένης ζει μια άλλη Ελλάδα πέρα από τα λαμόγια, το μνημόνιο, την τρόικα και την επαπειλούμενη χρεοκοπία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι και οι δύο Έλληνες ερευνητές είναι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Αν και κάποιες εξαιρέσεις ανάμεσα στο διδακτικό προσωπικό προωθήθηκαν χωρίς την απαραίτητη επιστημονική επάρκεια, εν τούτοις η δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν βγάζει μόνο «φελλούς» όπως διατείνονται οι επίδοξοι αναμορφωτές της.

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x