Ο άγνωστος που έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας

Ο άγνωστος που έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας0 0 ψήφοι
Article Rating

Στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ευρώπης εισέρχεται ο Ivan Glasenberg, διευθύνων σύμβουλος της Glencore, καθώς με τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας, η αξία του ποσοστού του στην εταιρεία υπολογίζεται στα 10 δισ. δολάρια. 

Με τη δημοσιοποίηση του ενημερωτικού δελτίου για τη δημόσια εγγραφή, το οποίο ξεπερνά τις 1.600 σελίδες, η ιδιοκτησιακή δομή της Glencore βγαίνει στο φως, για πρώτη φορά στα 40 χρόνια της ιστορίας της εταιρείας. 

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ο Glasenberg θα κατέχει μετά τη δημόσια εγγραφή το 15,8% της εταιρείας των 61 δισ. δολαρίων. Κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό του θα αξίζει 9,6 δισ. δολάρια. 

Ο Glasenberg αποφεύγει τη δημοσιότητα και όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι ζει για το trading. Χαρακτηριστικό δείγμα της κουλτούρας της Glencore, ο μάνατζερ ξεκίνησε την καριέρα του στην εταιρεία το 1984, σε νεαρή ηλικία και κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία, φτάνοντας να έχει στα χέρια του το τιμόνι της Glencore.
Συγκεκριμένα, ξεκίνησε ως μαθητευόμενος στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου η πρώτη του δουλειά ήταν να αγοράζει και να πουλά άνθρακα. 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Όμως, από τα στοιχεία της Glencore προκύπτει ότι η δημόσια εγγραφή κάνει άλλα τέσσερα στελέχη της δισεκατομμυριούχους. 


Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται ο Daniel Mate και ο Τέλης Μυστακίδης, οι οποίοι διευθύνουν τη μονάδα χαλκού της Glencore. Τα ποσοστά τους αξίζουν 3,7 δισ. δολάρια έκαστο, κάτι που σημαίνει ότι ο Mate γίνεται ο τέταρτος πλουσιότερος Ισπανός και ο Μυστακίδης ο δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας, σύμφωνα με τους Financial Times. 

Ο 49χρονος Μυστακίδης γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά έχει τη βρετανική υπηκοότητα. Σπούδασε στο London School of Economics και δούλεψε για έξι χρόνια στον άλλο κολοσσό των commodities, την αμερικανική Cargill. Προσελήφθη από την Glencore το 1993.

Πηγή…


.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x