Έλληνες: Ο δεύτερος πιο χαμογελαστός λαός στην Ευρώπη

Έλληνες: Ο δεύτερος πιο χαμογελαστός λαός στην Ευρώπη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι Έλληνες δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να χαμογελούν διάπλατα! Παρά την οικονομική κρίση, η χώρα μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο χαμογελαστούς πολίτες στην Ευρώπη, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της ΜΚΟ Foundation for Future Studies που στεγάζεται στο Αμβούργο της Γερμανίας. Οι Έλληνες απάντησαν με τη σειρά τους στην έρευνα, με το 80% των ερωτηθέντων να αναφέρει, παραδόξως, ότι έχει μια χαρούμενη ζωή, άσχετα με την ανασφάλεια της εποχής και την οικονομική κρίση της χώρας…

Η  μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πάνω από 15.000 Ευρωπαίων πολιτών, ηλικίας 14 ετών και άνω, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην εξής ερώτηση: «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη προσωπική ζωής σας;». Μπορεί η ανεργία να έχει αυξηθεί και το πορτοφόλι να μην είναι πια γεμάτο… αλλά πάνω από το 68% των Ευρωπαϊκών λαών αρχίζει να ακολουθεί τη φιλοσοφία των Ελλήνων, δηλώνοντας ότι είναι ευτυχισμένοι παρά τα προβλήματα. Με άλλα λόγια, ανησυχούν ακόμα για το μέλλον τους, αλλά δεν μπορούν να ζουν μέσα στην απαισιοδοξία και τη δυστυχία.

Έ»»·½µÂ: Ÿ ´µύĵÁ¿Â À¹¿ DZ¼¿³µ»±ÃÄό »±ό ÃÄ·½ •ÅÁώÀ·Πρώτοι στην κατάταξη και πιο χαρούμενοι σαν λαός βγήκαν οι Δανοί, με το 96% των συμμετεχόντων να υποστηρίζει ότι βλέπει θετικά το μέλλον. Τρίτοι ήρθαν οι Ιταλοί με ποσοστό 79%, ενώ αντίθετα, οι Γερμανοί, αν και διαθέτουν την ισχυρότερη οικονομία, κατέκτησαν την 11η θέση στη λίστα με το ποσοστό του 61%. Τελευταία ήρθε η Ρωσία με μόνο το 36% των πολιτών της να δηλώνουν ευτυχισμένοι.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μετά το τέλος της έρευνας, παρατηρήθηκε ότι σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε. οι γυναίκες δήλωσαν πιο ευτυχισμένες από τους άντρες, ενώ το ίδιο ισχυρίστηκαν και όσοι κατοικούσαν εκτός πόλης. Παράλληλα, πιο «καταθλιπτικοί» αποδείχθηκαν οι singles και όσοι έχουν αρκετά χαμηλό εισόδημα. «Είναι θετικό σημάδι να βλέπουμε ότι η νεολαία σκέφτεται πιο αισιόδοξα από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες. Αυτοί είναι το μέλλον!», αναφέρει ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επικεφαλής της ΜΚΟ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η οργάνωση έχει δημιουργήσει το site www.uniteddreamsofeurope.eu, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Πηγή: Πολιτισμός


Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x