«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ»

«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ»


0 0 ψήφοι
Article Rating

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8-6-2011

Κατόπιν απαιτήσεων των αγωνιστών πολιτών για την ανάδειξη του «Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους» στην Αρχαία Αγορά, προέκυψαν πρόσφατα οι εξής εξελίξεις:

1. Κοινοποιήθηκε την 31-5-2011 Εξώδικη Διαμαρτυρία – Πρόσκληση και Δήλωσή μας κατά των: α) Ελληνικού Δημοσίου β) Γενικής Γραμματέως Υπουργείου Πολιτισμού και γ) Διευθύνοντα Συμβούλου και νόμιμου εκπροσώπου της Η.Σ.Α.Π. Α.Ε., με ρητή πρόσκληση να αποκατασταθεί ο Βωμός με επανεμφάνισή του, όπως διέτασσε η από 15-4-2011 Προσωρινή Διαταγή και με ρητή μνεία ότι θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά κατά των συγκεκριμένων ως άνω υπευθύνων, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

2. Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 ασκήθηκε εμπροθέσμως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αίτηση Ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης του κ. Υπουργού Πολιτισμού, με την οποία εγκρίθηκε η επανακατάχωση του Βωμού. Το θέμα κρίθηκε «σοβαρό» και προσδιορίστηκε η σύντομη -για τα δεδομένα και την ταχύτητα εκδίκασης των ακυρωτικών υποθέσεων- δικάσιμος της 9ης Μαΐου 2012.

Στην 35σέλιδη Αίτηση που κατατέθηκε αναπτύσσονται οχτώ (8) αυτοτελείς λόγοι ακυρώσης της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, μεταξύ των οποίων αναφέρονται η παραβίαση των Συνταγματικών διατάξεων για την προστασία του Περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, των Διεθνών Συμβάσεων που έχει υπογράψει η Ελλάδα για την προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, των νόμων για την προστασία των αρχαιοτήτων, καθώς και η παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και της εναρμόνισης της εφαρμογής των ατομικών δικαιωμάτων, με επιφύλαξή μας για όσους πρόσθετους λόγους μπορούμε να επικαλεστούμε έως τη συζήτηση.

3. Το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Πολιτισμού, η Η.Σ.Α.Π. Α.Ε. και η κατασκευαστική «ΑΚΤΩΡ Α.Ε.» ζήτησαν αρμοδίως την επίσπευση της εκδίκασης της Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων που είχαν ασκήσει οι πολίτες εναντίον τους και επί της οποίας είχε εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την εντολή της επανεμφάνισης του μνημείου, με αποτέλεσμα η δικάσιμος της 2ας Αυγούστου, να προσδιοριστεί παραδόξως προγενέστερα, την 24η Ιουνίου 2011, χωρίς να κληθούν οι αρχικώς αιτούντες αγωνιστές συμπολίτες μας να εκφράσουν τις απόψεις τους για την αλλαγή ημερομηνίας, δημιουργώντας έτσι εύλογες απορίες για την επίσπευση που πέτυχαν ερήμην μας οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας και των εργολαβικών συμφερόντων…  


Σύνταξη κειμένου: Συνεργατικό Δικηγορικό Γραφείο Γιώργου Λ. Κόκκα, Ιπποκράτους 42, 106 80 Αθήνα, Τηλ: 210 3632000, Φαξ: 210 3610882, www.dimopolis.gr

Οι καιροί έχουν αλλάξει, δεν αποφασίζουν πλέον οι λίγοι για τους πολλούς. Ο αγώνας και η επαγρύπνηση είναι διαρκής.

Συνειδητοί Ενεργοί Πολίτες

Νάντυ Παπαμήτσου: [email protected], 6948000303 (επικοινωνία)

Όλα τα σχετικά άρθρα στην Ετικέτα:βωμός 12 θεών ελέους

«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ»


.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x