Ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού


0 0 ψήφοι
Article Rating

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ & ΘΡΑΚΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ης Νοεμβρίου 2011

Η τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πρωτεύουσα της Ελλάδας αποτελεί, χρόνια τώρα, πανελλήνιο αίτημα και απαίτηση τόσο των Ελλήνων του Ελλαδικού χώρου όσο και των Ελλήνων της Διασποράς. Μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες πολλών, δεν κατέστη δυνατό αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ήδη με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού, πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώτος στην Αττική. Το σύνολο των εξόδων αναλαμβάνεται από τον αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο, δημότη Παπάγου, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε την κατασκευή και τοποθέτηση, τον περασμένο χρόνο, του ανδριάντα του Φιλίππου Β', στου Παπάγου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, ο Σύνδεσμος Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού οργάνωσε, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», με σκοπό να παρουσιαστεί το έργο και η προσωπικότητά του μεγάλου στρατηλάτη.

Στην εκδήλωση αυτή μίλησαν η Πρύτανις κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το », ο Καθηγητής κ. Εμμαν. Μικρογιαννάκης με θέμα «Το πικρό παράπονο του Μεγ. Αλεξάνδρου», κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, πολιτικός επιστήμων, με θέμα «Επικαιρότητα και πολιτιστική εμβέλεια του Μεγ. Αλεξάνδρου», και ο κ. Αθανάσιος Λερούνης, εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές», με θέμα «Ο απόηχος του ονόματος του Μεγ. Αλεξάνδρου στις χώρες της Ασίας». Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Βασίλης Ξύδης και ο χορηγός του ανδριάντα αρχιτεκτων κ. Μπάμπης Στάικος. Την συζήτηση και την όλη εκδήλωση συντόνισε ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης, υποστράτηγος ε.α., διδάκτωρ ς Επιστήμης, Πρόεδρος του Συνδέσμου. Επίσης, παρουσιάστηκαν σχετικά βίντεο και διαφάνειες καθώς και μουσική σύνθεση από το ορατόριο «Υμνωδία ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Παρουσιάστηκαν επίσης εικόνες του προπλάσματος του ανδριάντα ο οποίος βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας στο χυτήριο.


Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, με πολλους ορθίους, η δε ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τις εισηγήσεις των ομιλητών ήταν εξαίρετη. Ήταν έκδηλος ο ενθουσιασμός και η βαθειά ικανοποίηση όλων, που εκφράζονταν μετά το πέρας της εκδήλωσης με θετικότατα σχόλια.

Παρέστησαν πολλοί επίσημοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, των Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, ο τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος, ανώτατοι αξιωματικοί εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και της ΕΛ.ΑΣ,  μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, της Εκκλησίας, αξιωματικοί και μαθητές στρατιωτικών σχολών, καθηγητές πανεπιστημίων, Δήμαρχοι, Μακεδονικές και άλλες οργανώσεις, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων Πρεσβειών, από την Ελλάδα και τη FYROM. Την εκδήλωση πλαισίωσαν νέοι και νέες του Λυκείου Ελληνίδων με μακεδονικές ενδυμασίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή και τις εισηγήσεις που παρουσιάσθηκαν, δημοσιεύονται σύντομα στον ιστότοπο του Συνδέσμου: http://synmakthra.wordpress.com

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Πρόεδρος

Πηγή: ηλ.τα.

.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x