Κλοπή στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Παραιτήθηκε ο Γερουλάνος από το υπουργείο Πολιτισμού

Κλοπή στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Παραιτήθηκε ο Γερουλάνος από το υπουργείο Πολιτισμού


0 0 ψήφοι
Article Rating

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας ς που πραγματοποιήθηκε στις 07.30 το πρωί της Παρασκευής.

Νωρίς το πρωί άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο της Αρχαίας ς και αφού χτύπησαν,  φίμωσαν και  απείλησαν με πιστόλι την μία και μοναδικη υπάλληλο φύλαξης, στη συνέχεια έσπασαν τρεις προθήκες και άρπαξαν 65 αρχαία αντικείμενα -χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και αγαλματίδια- και διέφυγαν. Οι δύο δράστες που φορούσαν κουκούλες, επιτέθηκαν την ώρα που η υπάλληλος χτυπούσε την κάρτα της αφού μόλις είχε απενεργοποιήσει τον συναγερμό.

Τα μετρα ασφάλειας σε όλους του αρχαιολογικούς χώρους  είναι προφανές ότι λόγω περικοπών του Λουκα Παπαδήμου έχουν ατονήσει με αποτέλεσμα οι ληστές να έχουν εύκολο έργο, ενώ αποδυκνύεται ξάνα ότι περισεύει η ανικανότητα των  αλεξιπτωτιστών στην πολιτική.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πάντως αν εκλεβαν το British Museum θα έτριζε ο θρόνος της Αγγλίας…

Όπως δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος ήταν θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης να παραιτηθεί αφού σημειώθηκαν δύο κλοπές σε μουσεία. Ο υπουργός τον οποίο υποδέχθηκε στην Αρχαία ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος κατευθύνθηκε στο χώρο του μουσείου, την ώρα που ειδικά συνεργεία της αστυνομίας ερευνούσαν για στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και αφού ενημερώθηκε μέσα στο μουσείο από αστυνομικούς και στελέχη του υπουργείου πολιτισμού για το συμβάν, αποχώρησε χωρίς ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις στους δεκάδες ανταποκριτές ελληνικών και ξένων μέσων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Πηγή…


.-


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x