Mini CAT. Το αυτοκίνητο του αέρος

Mini CAT. Το αυτοκίνητο του αέρος


0 0 ψήφοι
Article Rating

Κάποιος που δούλευε σε ένα ορυχείο άνθρακα πάνω από 50 χρόνια μας λέει ότι χρησιμοποιούσαν την ισχύ μηχανών πεπιεσμένου αέρα για την μεταφορά του άνθρακα από το ορυχείο …
Τέρμα λοιπόν το αέριο, το πετρέλαιο ή το ηλεκτρικό. Μόνο αέρας!
Τώρα αυτό θα μπορούσε ρίξει στα «αζήτητα» τη Μέση Ανατολή και την παρουσία του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα…
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, «Ουάου!»

Τι είναι αυτό; Θα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα;
Αυτά είναι τα σχέδια της Tata Motors της ς. Θα τα καταφέρουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών να τα σταματήσουν; Το έχουν ξανακάνει. Λέτε να μείνουν με σταυρωμένα χέρια;

Ρίξτε μια ματιά.

Πρόκειται για μια αυτόματη μηχανή που λειτουργεί με αέρα. Ούτε αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα αλλά μόνο ατμοσφαιρικός αέρας. 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Mini CAT. Το αυτοκίνητο του αέρος

Η Ινδική εταιρεία Tata Motors της ς έχει προγραμματίσει να βγει το Air Car (Αεραυτοκίνητο) στους Ινδικούς δρόμους τον Αύγουστο του 2012.

Mini CAT. Το αυτοκίνητο του αέρος


Το Air Car  αναπτύχθηκε από πρώην μηχανικό της Formula – 1  Guy Ν. για το Λουξεμβούργο με βάση το MDI και χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα για να ωθήσει έμβολα του κινητήρα του και να αναγκάσει  το αυτοκίνητο να κινηθεί.

Το Air Car, το οποίο ονομάζεται “Mini CAT» θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 365.757 ρουπίες στην ή 8.177 δολάρια ή 7500 € περίπου. (Ισοτιμία: 1 € = 50 Ρουπίες περίπου)

Το Mini CAT το οποίο είναι ένα απλό, ελαφρύ αυτοκίνητο πόλης, με ένα σωληνωτό πλαίσιο, ένα σώμα από fiberglass χωρίς ιδιαίτερα κομμάτια κολλημένα μεταξύ τους και κινείται με πεπιεσμένο αέρα.
Ένας μικροεπεξεργαστής χρησιμοποιείται για τον έλεγχο όλων των ηλεκτρικών λειτουργιών του αυτοκινήτου. Ένας μικροσκοπικός πομπός στέλνει οδηγίες για τη λειτουργία των φώτων, των φλας και κάθε άλλου ηλεκτρικού συστήματος του  αυτοκινήτου τα οποία δεν είναι πολλά. Η θερμοκρασία του καθαρού αέρα που αποβάλλεται από το σωλήνα της εξάτμισης είναι μεταξύ 0-15 βαθμούς υπό το μηδέν, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί για το εσωτερικό σύστημα κλιματισμού χωρίς να χρειάζεται άλλη πηγή ή απώλεια ισχύος.

Το αυτοκίνητο δεν έχει κλειδιά παρά μόνο μια κάρτα πρόσβασης την οποία μπορεί να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο ακόμα κι αν την έχετε μέσα στη τσέπη σας. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, κοστίζει λιγότερο από 50 ρουπίες (1 €) ανά 100 km (τιμή ξεφτίλα δηλαδή).  Η αυτονομία του είναι περίπου διπλάσια από εκείνη των πιο προηγμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένας παράγοντας που το καθιστά μια τέλεια επιλογή για οδήγηση μέσα στην πόλη.

Το αυτοκίνητο αναπτύσσει τελική ταχύτητα 105 χλμ ανά ώρα με αυτονομία περίπου 300 χλμ με έναν ανεφοδιασμό ο οποίος θα γίνεται σε βενζινάδικα που διαθέτουν ειδικούς αεροσυμπιεστές.

Mini CAT. Το αυτοκίνητο του αέρος

Ο ανεφοδιασμός διαρκεί μόνο δύο-τρία λεπτά και το κόστος του  περίπου 300 ρουπίες  (3 €) και το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για άλλα 300 χιλιόμετρα. Υπάρχει επίσης η εναλλακτική λύση να γεμίζετε το δοχείο πεπιεσμένου αέρα του αυτοκινήτου με δικό σας αεροσυμπιεστή στο σπίτι. Επειδή όμως το γέμισμα διαρκεί  3-4 ώρες αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επειδή δεν υπάρχει πλέον κινητήρας εσωτερικής καύσης, κάθε 50.000 χλμ χρειάζεται μόνο η αλλαγή ενός  1 λίτρου φυτικού ελαίου που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της μηχανής.

Λόγω της απλότητάς κατασκευής του, οι απαιτήσεις συντηρήσεως είναι σχεδόν μηδαμινές. Το αυτοκίνητο αυτό  (Air Car) ακούγεται  πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό. Θα το δούμε τον Αύγουστο του 2012.

Πηγή…


.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x