2500 χρόνια απο τη μάχη του Μαραθώνα. Εκδηλώσεις τιμής στη Δράμα 27 & 28 Μαρτίου 2010

2500 χρόνια απο τη μάχη του Μαραθώνα. Εκδηλώσεις τιμής στη Δράμα 27 & 28 Μαρτίου 2010


0 0 ψήφοι
Article Rating
Εκδηλώσεις τιμής για τα 2.500 χρόνια
από το κοσμοϊστορικό γεγονός της μάχης του Μαραθώνα
53ος Μαραθώνιος ς
Φίλιπποι – Δράμα
27 και 28 Μαρτίου 2010
Ο Σύλλογος Μαραθωνίων ς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Προμηθεύς Πυρφόρος” με την υποστήριξη και χορηγία της Ομάδας “Ε” Ελλήνων (σύμφωνα με το άρθρο 2 εδάφιο Ι και άρθρο 3 εδάφιο Β του καταστατικού της)
διοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμή της Μάχης του Μαραθώνα με τη συμπλήρωση φέτος 2.500 χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός. Οι εκδηλώσεις συνοδεύονται με Μαραθώνιο δρόμο (53ος Μαραθώνιος ς, Φίλιπποι – Δράμα).

Σάββατο 27 Μαρτίου, ώρα 17:00
Ως απότιση φόρου τιμής για τα 2500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης προς τους ξεχασμένους από τους ιθύνοντες της σημερινής πολιτείας, Μαραθωνομάχους. Η εκδήλωση περιλαμβάνει τελετή μνημοσύνης σύμφωνα με τα πατρώα ήθη προς τιμή των μαχητών του Μαραθώνα.
Τόπος των εκδηλώσεων: Μνημείο της ς, κεντρικό πάρκο Δράμας.

Κυριακή 28
Μαρτίου, ώρες 9:00 έως 14:00
Αθλητικές εκδηλώσεις

53ος Μαραθώνιος  ς
Φίλιπποι – Δράμα
προς τιμή των μαχητών του Μαραθώνα.

α) Μαραθώνιος Τιμής Φίλιπποι – Δράμα (38,5 χλμ.)
β) Δρόμος Τιμής 18,5 χλμ. Φίλιπποι – Δράμα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αφετηρία  στο αρχαίο Φιλίππων, ώρα 9:00
Τερματισμός στο Μνημείο της ς, Δράμα

Οι δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στις δύο αθλητικές εκδηλώσεις συμπλήρωσαν ήδη τις 300 εγγραφές, γι αυτό και ο κύκλος των εγγραφών έχει πλέον ολοκληρωθεί. Όλοι οι δρομείς θα τιμηθούν με ένα μοναδικό χρυσό μετάλλιο, το οποίο αναπαριστά τον ήρωα Ημεροδρόμο Μαραθωνομάχο που μετά τη μάχη έφερε την αναγγελία της νίκης. Οι νικητές όλων των κατηγοριών του Μαραθωνίου θα βραβευθούν με χρυσό κύπελλο.
Ο Μαραθώνιος της ς σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδος “Ε” Ελλήνων, σε συνεργασία με τον φορέα της εκδήλωσης (τον Σύλλογο Μαραθωνίων ς), καθορίστηκε στην αυθεντική απόσταση των 38.500 μέτρων. Αυτή ήταν η απόσταση Μαραθώνα – Αθήνας την οποία έτρεξε ο ήρωας Μαραθωνομάχος φέρνοντας το άγγελμα της νίκης «Νενικήκαμεν», όπως επίσης και ο πρώτος Μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης το 1896 αλλά και οι Μαραθωνοδρόμοι στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1900 και του 1904. Ο αυθεντικός Μαραθώνιος θυσίας απορρίπτει την παραχάραξη της αυθεντικότητας από τους Άγγλους, οι οποίοι το 1908, για χάρη της βασίλισσάς τους (η οποία επιθυμούσε να παρακολουθήσει τη διαδρομή απο τα ανάκτορα), καθιέρωσαν την απόσταση των 42.195 μέτρων.

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος θυσίας αποτελεί διαμαρτυρία εναντίον κάθε

παραχάραξης των ιστορικών μας δεδομένων, εναντίον της βεβήλωσης των ιδεών του αθλητισμού και των υψηλών αξιών του Ελληνισμού.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Μαραθωνίων ς προς τους αθλητές αναφέρει:
“Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση οποία θα ενσαρκώσει το μύθο της μάχης, στην οποία οι πρόγονοί μας επέλεξαν τον ενδοξότερο θάνατο τιμώντας τα ιερά της Ελλάδας και προστατεύοντας το μέλλον της Ευρώπης αλλά και όλων των ανθρώπων, αφού από αυτή την σύγκρουση θα καθοριζόταν όχι μόνο η ποιοτική ζωή των Ευρωπαίων αλλά και η ίδια η ύπαρξή τους.
Δεν πρόκειται λοιπόν για μια εκδήλωση όπως οι καθημερινές, αφού εδώ δεν θα έρθετε απλώς να τρέξετε για να δείξετε τι πετύχατε από την συνετή ζωή της αθλητικής σας τακτικής, αλλά θα τρέξετε και θα ιδρώσετε για τους μεγάλους εκείνους δικούς μας προγόνους που ξεπέρασαν όχι μόνο τα δικά τους όρια αλλά ακόμα και τα όρια των ιδίων των θεών, καθότι αυτοί είχαν το πλεονέκτημα να πεθάνουν ένδοξα ενώ οι θεοί ως αθάνατοι στερούνται αυτής της δυνατότητας . Το μοναδικό μετάλλιο που θα στολίζει την συλλογή σας, θα μηνύει την μεγάλη αυτή ασύγκριτη θυσία και τη δική σας μικρή αλλά έντιμη συμμετοχή για πρώτη φορά στον αυθεντικό Μαραθώνιο μόνο για την τιμή, μόνο για τον σεβασμό προς τις ανώτερες αξίες του Ελληνισμού και τα ιδεώδη του πραγματικού αγωνιστικού πνεύματος που κληρονομήσαμε από τον μεγάλο πρόγονό μας Αέθλιο, γιο της Πρωτογένειας, θυγατέρας του Δευκαλίωνα και αδερφής του Έλληνα.

Σας περιμένουμε λοιπόν να γράψουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ελληνισμού και του αθλητισμού. Εμείς που ξέρουμε τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει θυσία, τι σημαίνει προσφορά και τι σημαίνουν αξίες και ιδανικά”.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x