Αναβιώνουν τα παλιά παιχνίδια στο Λαογραφικό Μουσείο

Αναβιώνουν τα παλιά παιχνίδια στο Λαογραφικό Μουσείο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στην άκρη θα αφήσουν για λίγο τα παιδιά του Κιλκίς τα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια και τους φορητούς υπολογιστές για να γνωρίσουν τα παιχνίδια του παρελθόντος.

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να μάθουν το τζαμί, την κεραμίδα, το ξιλίκι, τους βόλους και το τσέρκι. Τα παλιά παιχνίδια θα αναβιώσουν στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Κιλκίς από την Τετάρτη 25 Απριλίου και κάθε Τετάρτη, έως τις 30 Μαΐου, και ώρες 09:00 – 13:00.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του δήμου Κιλκίς με τη συνεργασία του εκπαιδευτικού, Αντωνίου Μπαζιργιάννη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των σημερινών παιδιών με τα παιχνίδια που παίζονταν παλιά και δεν απαιτούν χρήματα, που βγάζουν τους μικρούς μαθητές από την «απομόνωση» του ηλεκτρονικού υπολογιστή και το ξεσηκώνουν να βγει στη γειτονιά. Την τιμητική τους θα έχουν το παραδοσιακό σκοινάκι, το ξιλίκι, το στέρκι, οι βόλοι, η σβούρα, το τζαμί, η κεραμίδα και τα κότσια. Παράλληλα, με την εκμάθηση των παλιών παιχνιδιών προβλέπεται και ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου Κιλκίς.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά


Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x