Ανθελληνική πρόκληση από το Σπίτι της Κύπρου

Ανθελληνική πρόκληση από το Σπίτι της Κύπρου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το Σπίτι της Κύπρου, είναι υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή η υπηρεσία λοιπόν, αποφάσισε σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», να παρουσιάσει στη Στοά του Βιβλίου την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στις 8:00 μ.μ., το ανθελληνικού περιεχομένου βιβλίο («μυθιστόρημα» το λένε, αλλά διαβάστε το απόσπασμα από τη συνέντευξη παρακάτω) του δικηγόρου Βασίλη Γκουρογιάννη, «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή». Ένα βιβλίο-ύβρη, ιδιαίτερα για όσους βίωσαν τα γεγονότα του 1974, που προωθεί με νύχια και με δόντια, η εν Ελλάδι «προοδευτική» αντεθνική κομπανία. Παίζει παντού, με κάθε εθνομηδενιστή και αριστεριστή να το προτείνει ανεπιφύλακτα. Και επειδή αυτοί «ζουν ανάμεσά μας», το βιβλίο παρουσιάστηκε ακόμα και από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά Ελλήνων γενικότερα
Για το περιεχόμενο του βιβλίου, σας έχουμε ήδη ενημερώσει. Εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν όμως και ο Δημήτρης Σπανογιάννης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ '74. Αλήθεια, τι δουλειά έχει ένας βετεράνος της ΕΛΔΥΚ, με τον υβριστή των ηρώων μας; Διαβάστε απόσπασμα από συνέντευξη του συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη, στον Ηλία Μαγκλίνη και στην εφημερίδα «Καθημερινή», στις 3 Mαΐου 2009:
«Σε κάθε πόλεμο, κάθε στρατός κάποια στιγμή θα διαπράξει αγριότητες. Κάναμε πολλά τέτοια το '22, όπως και το '64, στους τουρκοκυπριακούς θύλακες στην Κύπρο. Αλλά τις μαζικές εκτελέσεις του '64 τις έχουμε λίγο πολύ παραδεχθεί.
Για εκείνες του '74 δεν μιλάει κανένας. Κι όμως, εκτελέσαμε και γυναικόπαιδα σε κάποια χωριά, έως και μωρά δεκαέξι ημερών εκτελέσαμε. Είναι αυτά που λένε οι βετεράνοι μεταξύ τους αλλά που ποτέ δεν γράφονται. Και, όπως είπα, δεν υπάρχει στρατός σε πόλεμο που να μην έχει μερίδιο στην κτηνωδία».

Μυθιστόρημα αλλά και… «καταγραφή»
Το βιβλίο, σύμφωνα με όσους το υπερασπίζονται, είναι βασισμένο σε μαρτυρίες Ελλήνων και Τούρκων βετεράνων που έλαβαν μέρος στις μάχες. Κατά τα άλλα, είναι μυθιστόρημα. Φυσικά. Αλλά, δεν παύει να είναι ένα μυθιστόρημα, που δίνει στον αναγνώστη του μια συγκεκριμένη εικόνα, διόλου κολακευτική, για όσους Ελλαδίτες πολέμησαν στην Κύπρο, πολλοί εκ των οποίων έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος (μάλλον αυτό εκνευρίζει κάποιους και θέλουν να αποδομήσουν την εικόνα των ηρώων μετά θάνατον) και επίσης, να παραποιεί ιστορικά γεγονότα. Αλλά τι να περιμένει κανείς από την αριστερά…

Αντιδράσεις και… έπεται συνέχεια
Σύμφωνα με επιστολή του Συλλόγου Ελληνοκυπρίων Βορείων Προαστίων Αττικής «Ελλήνων Αλληλεγγύη» προς τη μορφωτική ακόλουθο της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, κ. Ελένη Αντωνιάδου, που κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας (και υπογράφεται από τον Πρόεδρο Σάββα Μυλωνά και τον Γενικό Γραμματέα Ζαχαρία Κονέ), το βιβλίο βρίθει βωμολοχιών, ενώ παρατηρείται «παραποίηση των ιστορικών γεγονότων της βάρβαρης εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Τόσον ο Πρόεδρος όσον και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου μας υπηρέτησαν στην πρώτη γραμμή στις μάχες του 1974 και είναι γνώστες των ακριβών γεγονότων, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που αναφέρει ο κ. Γκουρογιάννης. Οι Ελλαδίτες αξιωματικοί και στρατιώτες πολέμησαν με αυτοθυσία σε όλες τις μάχες που έλαβαν μέρος και δεν διέπραξαν εγκλήματα κατά των Τούρκων υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως αναφέρεται στο βιβλίο». Αντίθετα, βιαιοπραγίες, λεηλασίες, βιασμοί και δολοφονίες, διεπράχθησαν κατά κόρον από τα τουρκικά στρατεύματα εις βάρος των Ελλήνων της Κύπρου. Κατά τη γνώμη μας, καλόν είναι να αποφευχθεί η παρουσίαση και προβολή του βιβλίου αυτού από επίσημα βήματα, όπως είναι το “Σπίτι της Κύπρου”».


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x