Άνθρωποι που κατάφεραν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους! – Μέρος Α

Άνθρωποι που κατάφεραν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους! – Μέρος Α


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η δύναμη που κρύβει ο καθένας μας μέσα του είναι τεράστια! Τα εμπόδια και οι αναποδιές της ζωής είναι για να τα ξεπερνάμε και για να μας δίνουν την ευκαιρία να γινόμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί. Δείτε πώς οι άνθρωποι παρακάτω κατάφεραν, παρά τις αντιξοότητες και τα δύσκολα προβλήματα, να παλέψουν και τελικά να υλοποιήσουν τα όνειρά τους.


1.
Khadijah Williams

Μέχρι τη στιγμή που έκλεισε τα 18, η Khadijah Williams είχε παρακολουθήσει δώδεκα σχολεία. Είχε ζήσει σε καταφύγια, σε πάρκα και σε μοτέλ, ποτέ  όμως σε μια μόνιμη κατοικία για περισσότερο από μερικούς μήνες. Είχε υποστεί τα λάγνα βλέμματα των μαστροπών και εμπόρων ναρκωτικών, καθώς και το χλευασμό των συμμαθητών σε δώδεκα σχολεία που την έστηναν στην γωνία ως «διαφορετική». Αλλά το 2009, σε ηλικία 18 ετών, η Khadijah έγινε επίσης δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Άστεγη από μικρό παιδί, η Khadijah αγωνίστηκε όλη της τη ζωή να κρύψει τις συνθήκες διαβίωσής της από τους δασκάλους και τους συμμαθητές της. Στην ηλικία των 9 ετών σκόραρε 99% σε κρατικές εξετάσεις, και η δασκάλα της της είπε ότι ήταν «προικισμένη». Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα η  Khadijah αποφάσισε να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να κρατήσει τον εαυτό της σε αυτή την κατηγορία. “Ήμουν τόσο περήφανη που ήμουν έξυπνη και δεν ήθελα ποτέ οι άλλοι να λένε για μένα, “Διάλεξες τον εύκολο δρόμο, γιατί είσαι άστεγη “, είπε στουςTimes του Λος Άντζελες. “Ποτέ δεν το είδα ως δικαιολογία.”

Στο δεύτερο έτος του γυμνασίου, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να καταφέρει να πάρει την εκπαίδευση που ονειρευόταν για να προχωρήσει πέρα από αυτά που μπορούσε να της προσφέρει το σχολείο της, χωρίς βοήθεια. Μίλησε με εκπαιδευτικούς και συμβούλους που την βοήθησαν να συμπληρώσει αιτήσεις για θερινά μαθήματα σε κοινοτικά κολέγια, για υποτροφίες και ενισχυτικά προγράμματα. Και στην 11η τάξη, όταν γράφτηκε στο Γυμνάσιο Jefferson High School, αποφάσισε να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες σχολικές της υποχρεώσεις εκεί. Μια απόφαση που σήμαινε ότι έπρεπε να παίρνει λεωφορείο κάθε πρωί στις 4 και να επιστρέφει στις 11 το βράδυ.

Όταν ήρθε η ώρα να κάνει αίτηση για το κολέγιο, η Khadijah  διηγήθηκε τελικά όλη την ιστορία της ζωής της, συμπεριλαμβανομένου του πόσο δύσκολο ήταν να συνεχίσει το σχολείο, στο γράμμα που συνόδευε την αίτησή της. Δεν επικεντρώθηκε και δεν εστίασε στις κακουχίες που έζησε κι άντεξε, αλλά περισσότερο στα μαθήματα ζωής που έλαβε και τις δεξιότητες που ανέπτυξε, κι έτσι κέρδισε μια θέση στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Μόλις η Khadijah αισθάνθηκε έτοιμη να πει την ιστορία της, κέρδισε την προσοχή όχι μόνο από τους πανεπιστημιακούς συλλόγους, αλλά και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Oprah, η οποία παρουσίασε την ιστορία της Khadijah στην εκπομπή της. Σήμερα, επιτυχημένη φοιτήτρια στο Χάρβαρντ, η Khadijah συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα διδάγματα από την ασυνήθιστη ζωή της για να βοηθήσει και να εμπνεύσει άλλους μαθητές.



2. Aduei Riak

Αυτή είναι η Aduei Riak, σήμερα 25 ετών και φοιτήτρια στο London School of Economics & Political Science. Ποτέ δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε τη φρίκη που βίωσε ως νεαρό κορίτσι στο Σουδάν. Ισορροπημένη και γλυκομίλητη, η Aduei προτιμά να μιλά για τους φίλους και την οικογένειά της, τους στόχους της, και το λαμπρό της όραμα για το μέλλον, παρά για τα χρόνια που πέρασε σε στρατόπεδα προσφύγων κατατρεγμένη από την πολιτική αναταραχή σε ολόκληρη την Αφρική. “Έχω δει πολλά πράγματα που ένα άτομο της ηλικίας μου δεν θα έπρεπε να είχε εκτεθεί σε αυτά,” είπε η Aduei στην USA Today. “Οι αναμνήσεις είναι πολύ σκοτεινές  και γκρίζες. Δεν μου αρέσει να μιλάω γι ‘αυτές, γιατί μιλώντας γι’ αυτές είναι σαν να τις ξαναζώ”.

Στην ηλικία των 6, η Aduei χωρίστηκε από την οικογένειά της κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Αιθιοπία, και από τότε ήταν μόνη της. Σύντομα ενώθηκε με τα χιλιάδες ορφανά από άλλες διαλυμένες οικογένειες και περπατούσαν πάνω από χίλια χιλιόμετρα για να βρουν καταφύγιο. Αυτά τα παιδιά, που συχνά ονομάζονται  χαμένα αγόρια ή χαμένα παιδιά του Σουδάν, βρήκαν τελικά τον προσφυγικό καταυλισμό Kakuma στην Κένυα. Εκεί όπου παρέμεινε η  Aduei από τα 8 μέχρι τα 16 της χρόνια. Το 2000 η Aduei έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα από τα μόλις 89 κορίτσια ανάμεσα στα περισσότερα από 4.000 ορφανά, και συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα επανένταξης Χαμένων Αγοριών και Κοριτσιών. Φιλοξενήθηκε από μια ανάδοχη οικογένεια στο Belmont της Μασαχουσέτης, και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο γυμνάσιο, παρά το γεγονός ότι δεν μιλούσε σχεδόν καθόλου Αγγλικά. Αφοσιώθηκε στις σπουδές της όμως, και κατάφερε να κατακτήσει τη γλώσσα παρακολουθώντας επί ώρες τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Sesame Street. Η ανάδοχη οικογένεια της, έβαλε διάφορους δασκάλους να βοηθήσουν την Aduei να φτάσει το επίπεδο των άλλων συμμαθητών της.

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια η Aduei είχε γίνει μια άριστη μαθήτρια, και το 2003 έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Brandeis, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά την αποφοίτησή της το 2007, η Aduei τιμήθηκε με ένα βραβείο για τη συμμετοχή της στον κοινωνικό ακτιβισμό και την ακαδημαϊκή μελέτη, και κέρδισε υποτροφία στο τμήμα Δικαίου του Πανεπιστημίου Louis Brandeis. Από την αποφοίτησή της και μετά, η Aduei έχει αγωνιστεί ενάντια στη γενοκτονία στο Νταρφούρ, ήταν βασικός ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο Ηγεσίας των Γυναικών, και αρχίζει να λειτουργεί ένα ίδρυμα για να βοηθήσει τα κορίτσια στο Σουδάν να μορφωθούν. Η Aduei επίσης εμφανίζεται σε ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία των Χαμένων κοριτσιών του Σουδάν, με τίτλο “Όπως το ποτάμι, ένα κορίτσι”.

Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x