Αστεροειδής σε απόσταση «αναπνοής» από τη Γη στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012

Αστεροειδής σε απόσταση «αναπνοής» από τη Γη στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένας σχετικά μεγάλος αστεροειδής ,που ανακαλύφθηκε στις 26 Αυγούστου, θα πετάξει πέρα από το σύστημα Γης-ς στις 14 Σεπτέμβρη μόνο σε 2.800.000 χιλιόμετρα (7,4 σεληνιακές μονάδες) μακριά.Πρόκειται για τον2012 QG42 που είναι περίπου όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και μας έρχεται ακριβώς πέρα από την τροχιά του Άρη. Οι αστρονόμοι που παρακολουθούν τώρα τον διαστημικό βράχο μας λένε ότι λάμπει έντονα ως ένα αστέρι 15ου μεγέθους.

Ο επικίνδυνος αυτός αστεροειδής 2012 QG42 ανακαλύφθηκε από τον Catalina Sky Survey στην Αριζόνα και από ένα τηλεσκόπιο στην που συνέβαλαν στην επιβεβαίωση του.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του θα είναι σχετικά φωτεινός για να φανεί με μεσαίου μεγέθους τηλεσκόπια. Θα δείξει μια αρκετά γρήγορη κίνηση, σε όλη την φαινομενική κίνηση των αστεριών, ενώ η ταχύτητά του σε σχέση με τη Γη, θα είναι από 11 km / s.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα 2,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα που θα μας χωρίζουν θα είναι σίγουρα μια ασφαλή απόσταση,και έτσι δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα ανησυχητικό για αυτή τη συνάντηση, θα είναι πολύ καλά ορατός για αρκετές ημέρες, οπότε θα είναι μια ωραία ευκαιρία για τους παρατηρητές να εντοπίσουν ένα αντικείμενο κοντά στη Γη.

Μπορούμε να δούμε δωρεάν, σε απευθείας σύνδεση την εκδήλωση, που δείχνει τον αστεροειδή σε πραγματικό χρόνο, μέσω των γνωστών τεχνολογικών μέσων. Η ζωντανή εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτέμβρη στις 22:00 UT WebTV .


Πηγή: ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x