Αυτές είναι οι 11 χώρες του κόσμου που δεν εμπλέκονται σε κάποια σύγκρουση

Αυτές είναι οι 11 χώρες του κόσμου που δεν εμπλέκονται σε κάποια σύγκρουση


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μόλις έντεκα χώρες στον κόσμο δεν βρίσκονται σε πραγματικό καθεστώς συγκρούσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που εκπόνησε το Ινστιτούτο για την Οικονομία και την (ΙΕΡ).

Ο Παγκόσμιος Δείκτης ς είναι αρκετά απογοητευτικός, καθώς τα στοιχεία αναφέρουν πως από το 2007, ο κόσμος στο σύνολό του, μειώνει ολοένα και περισσότερο την ειρήνη που τον περιβάλλει.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μόνες χώρες που δεν έχουν εμπλακεί σε οποιαδήποτε μορφή σύγκρουσης από τις 162 χώρες που καλύπτονται από το Ινστιτούτο, είναι:

Ελβετία,

Ιαπωνία,

Κατάρ,

Μαυρίκιος,

Ουρουγουάη,

Χιλή,

Μποτσουάνα,

Κόστα Ρίκα,

Βιετνάμ,

Παναμάς και

η Βραζιλία.

Το IEP ωστόσο αναφέρει πως οι συγκεκριμένες χώρες δεν είναι εντελώς απαλλαγμένες από άλλα προβλήματα και θα μπορούσαν στο μέλλον να οδηγηθούν σε συγκρούσεις. Για παράδειγμα, στη Βραζιλία και την Κόστα Ρίκα είναι ανησυχητικά υψηλή η πρόσβαση των πολιτών σε όπλα και υπάρχει πιθανότητα βίαιων συγκρούσεων.

Να σημειωθεί ότι η μελέτη του Ινστιτούτου βασίζεται σε 22 δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών δαπανών κάθε χώρας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το επίπεδο της δημοκρατίας.


Οι λιγότερο ειρηνικές χώρες σύμφωνα με τη μελέτη είναι η Σομαλία, το Ιράκ, το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν και η Συρία.

Στη μελέτη σημειώνεται ότι η , η Ακτή Ελεφαντοστού και η Λιβύη προσπαθούν να επιτύχουν ειρήνη και οι κυβερνήσεις τους κάνουν κινήσεις για να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.

Η κατάσταση των διεθνών συγκρούσεων είναι ακόμα χειρότερη σε σχέση με τα αποτελέσματα της μελέτης, καθώς τα αποτελέσματα του Παγκόσμιου Δείκτη ς προκύπτουν βάσει των δεδομένων του προηγούμενου έτους.

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x