Διανομή τροφίμων σε άπορους και οικονομικά αδύναμους από το δήμο Αθηναίων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Την πρώτη πιλοτική διανομή τροφίμων σε άπορους και οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του δήμου Αθηναίων ξεκίνησε ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, στο παλιό Φρουραρχείο, στον σταθμό Λαρίσης.

Με πρωταρχικό στόχο να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των πολιτών, η διανομή τροφίμων έγινε ύστερα από τηλεφωνικές κλήσεις στον αριθμό 15422 που είχαν προηγηθεί από το δήμο. Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κόκκινος, έγιναν 3.572 κλήσεις από τις υπηρεσίες του δήμου σύμφωνα με τη λίστα απόρων και οικονομικά αδύναμων της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων, που αριθμεί 4.200 ονόματα πολιτών ή οικογενειών.

Η υπάρχουσα λίστα ενημερώνεται συνέχεια, ώστε από το φθινόπωρο να έχουν συμπεριληφθεί και οι άνεργοι του φορολογικού έτους 2012. Προκειμένου ένα άτομο ή μια οικογένεια να συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών χρειάζεται λογαριασμός ΔΕΚΟ και ένα από τα ακόλουθα: φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό οικονομικού έτους 2010 ή 2011, από τα οποία να πιστοποιείται ότι το ατομικό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ και το οικογενειακό τα 12.000, ή Βιβλιάριο Απορίας, ή Πιστοποιητικό Οικονομικής Αδυναμίας.

Όπως εξηγεί ο κ. Κόκκινος, όλοι οι πολίτες ενημερώθηκαν ατομικά ο καθένας για τη διανομή τροφίμων και κλείστηκε ως «ραντεβού» η ώρα προσέλευσης που εξυπηρετούσε τον καθένα. Έτσι ο κόσμος φτάνει σε ομάδες, χωρίς να περιμένει σε ουρές. «Αποφύγαμε τον συνωστισμό και τις ουρές που εξευτελίζουν τους ανθρώπους. Για λόγους αξιοπρέπειας» σημειώνει ο κ. Κόκκινος και προσθέτει ότι «τελικός στόχος είναι η διανομή να γίνεται στο τέλος από τους ίδιους τους άπορους, που θα εκπαιδευθούν σε αυτό, και στο τέλος θα παίρνουν πιστοποιητικό για την εργασία που θα έχουν προσφέρει για ένα εξάμηνο».

Αργότερα -και όσο θα εξελίσσεται το σύστημα- ο κάθε δικαιούχος θα έχει έτοιμη σε τακτά χρονικά διαστήματα (θα εξαρτηθεί από τις χορηγίες) μια τσάντα με το όνομά του, που θα περιέχει ό,τι χρειάζεται. Μάλιστα για να μην αναγκάζεται ο κόσμος να πηγαίνει στο παλαιό Φρουραρχείο, η διανομή μπορεί να γίνεται από τις ενορίες ή από τα επτά διαμερίσματα του δήμου.

Στο τηλεφωνικό κέντρο 15422 του δήμου Αθηναίων μπορεί πλέον να απευθύνεται όποιος δημότης ή κάτοικος της πρωτεύουσας έχει ανάγκη, αλλά και όποιος έχει τη βούληση να προχωρήσει σε κάποια χορηγία. Φιλοδοξία του δήμου είναι να επεκταθεί η διανομή σε ρούχα, ακόμη και σε είδη σπιτιού.


http://news.in.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x