Φθηνές διακοπές για νέους στην Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διαμονή τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σε διευρυμένο δίκτυο ξενοδοχείων και κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ς.

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Νέας ΓενιάςΓ. Λιβανού, και την άμεση ανταπόκριση του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γ. Τσακίρη, εστάλη σχετική ενημέρωση στα 9.600 μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για τη δωρεάν διασύνδεσή τους με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. 

Τα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου αποδέχθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόσκληση και αρκετοί προχώρησαν ήδη στη σύναψη συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, προσφέροντας εκπτώσεις στους κατόχους της κάρτας που θα επιλέξουν τα καταλύματά τους για τις διακοπές τους.

Αυτό σημαίνει, ότι 5 εκατ. κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας, στην Ελλάδα και σε άλλες 37 χώρες της Ευρώπης θα μπορέσουν να επιλέξουν φθηνές διακοπές στη χώρα μας μέσα από ένα διευρυμένο δίκτυο συνεργατών. Οι χρήστες της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων μπορούν να ενημερώνονται για τις εκπτώσεις και τα προνόμια της Κάρτας στην ιστοσελίδα:www.europeanyouthcard.gr, όπου αναρτάται και ο εκπτωτικός κατάλογος με τα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ που έχουν συμβληθεί με το πρόγραμμα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τι είναι όμως η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων; Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ς, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εργαλείο συνεργασίας των χωρών της Ευρώπης που υποβοηθά την κινητικότητα και τη συμμετοχή των νέων. Προωθείται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου ς και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EYCA (European Youth Card Association), και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Πρόκειται για μία εύχρηστη ατομική κάρτα, που απευθύνεται σε όλους τους νέους από 13 έως 30 ετών (μα

θητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι άνεργοι) και προσφέρει στους κατόχους της, εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 37 άλλες χώρες. Ο στόχος του προγράμματος είναι, να αποτελέσει η κάρτα ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαδικασία της αυτονόμησής των νέων, καθώς και να τονώσει την κινητικότητά τους στις 38 χώρες-μέλη της EYCA -και βέβαια να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας.


Η ευρωπαϊκή κάρτα χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατομμύρια κατόχους σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος που περιλαμβάνει περισσότερες από 100.000 προσφορές σε τομείς όπως: Εκπαίδευση, πολιτισμός, μεταφορές, βιβλιοπωλεία, αλλά και σε τουριστικές και άλλες υπηρεσίες. Στην Ελλάδα, τα ενεργά μέλη της αγγίζουν τα 20.000. Η κάρτα κοστίζει 10 ευρώ και έχει ετήσια ισχύ. Για την έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων μπορεί κανείς να ενημερωθεί στις ιστοσελίδες: www.neagenia.gr, καιwww.europeanyouthcard.gr, καθώς και στα τηλέφωνα: 210 2599444, 210 2599422.

http://www.goodchannel.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x