Δωρεάν νεφρολογικός έλεγχος από 19-23 Μαρτίου

Δωρεάν νεφρολογικός έλεγχος από 19-23 Μαρτίου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο διάστημα από 19 έως 23 Μαρτίου θα πραγματοποιούνται δωρεάν προ-συμπτωματικοί έλεγχοι για τη λειτουργία των νεφρών, στην «Βιοϊατρική» και σε όλα τα συνεργαζόμενα κέντρα της σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη (συνολικά 28 κέντρα).

Ο έλεγχος θα γίνεται με αιμοληψία σε άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών, για τη μέτρηση της κρεατινίνης ορού και τον υπολογισμό του ρυθμού της νεφρικής λειτουργίας.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Πλουμής Πασαδάκης, «εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα Οξείας Νεφρικής Βλάβης, η οποία αν και αναστρέψιμη είναι δυνατόν να οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ασθενών στην αιμοκάθαρση, συνοδεύεται δε από αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας».

Το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, αλλά και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στο θέμα της Οξείας Νεφρικής Βλάβης.

«Οι πολίτες αγνοούν την επικινδυνότητα της νεφρικής προσβολής, η οποία θα πρέπει να γίνει αναγνωρίσιμη με τρόπο παρόμοιο με αυτό της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου», ανέφερε ο κ. Πασαδάκης.

healthpress.gr  via http://zoixorisxrimata.blogspot.gr


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x