Δωρεάν προσφορά ιατρικών υπηρεσιών σε ανήλικα τέκνα κρατουμένων μητέρων

Δωρεάν προσφορά ιατρικών υπηρεσιών σε ανήλικα τέκνα κρατουμένων μητέρων


Την προσφορά -σε τακτική βάση και άνευ αμοιβής- ψυχολογικών, ψυχιατρικών και ιατρικών υπηρεσιών σε ανήλικα τέκνα κρατουμένων μητέρων στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελαιώνα Θηβών, προβλέπει σύμφωνο συνεργασίας, που υπέγραψε το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία: Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», Παράρτημα «Σισμανογλείου», Γ.Ν.Μ. «Α. Φλέμιγκ» και Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Ειδικότερα, το σύμφωνο συνεργασίας, που υπεγράφη μεταξύ του γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνου Σκανδάμη, και της διοικητού των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, Όλγας Οικονόμου, προβλέπει -σε τακτική βάση και άνευ αμοιβής- την παροχή των εξής υπηρεσιών σε ανήλικα τέκνα κρατουμένων μητέρων:


 

  • Ψυχολογική – Ψυχιατρική αξιολόγηση των περιστατικών
  • Υποστήριξη – Θεραπεία
  • Παρακολούθηση
  • Λοιπές αναγκαίες ιατρικές πράξεις.

Ήδη, το σύμφωνο συνεργασίας τέθηκε σε εφαρμογή από την ημέρα υπογραφής του (12 Ιουνίου 2012) και θα επανεξετάζεται ανά έτος από εκπροσώπους του υπουργείου και των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, από τους οποίους θα συντάσσεται σχετική έκθεση δραστηριοτήτων για την πρόοδο εφαρμογής του.

http://news.in.gr

 

Εκδηλώσεις με την Ρέα Καραγιάννη

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…