Δώρο ζωής από 16χρονο σε εφτά ανθρώπους

Δώρο ζωής από 16χρονο σε εφτά ανθρώπους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Δώρο για εφτά ανθρώπους ήταν τα όργανα που «δώρισε» με το θανατό του ένας 16χρονος που κατέληξε την περασμένη Κυριακή από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Θριάσιο Ελευσίνας.

Η κατάσταση της υγείας της 53χρονης που υποβλήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε μεταμόσχευση ήπατος εξελίσσεται ομαλά. Η 53χρονη έπασχε από ηπατίτιδα Β, D και προχωρημένη κίρρωση ήπατος και περίμενε χρόνια μόσχευμα, ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΟΜ, χειρουργός μεταμοσχεύσεων και διευθυντής ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Γάκης.

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται ομαλά, νοσηλεύεται στην Εντατική και εντός της ημέρας θα αποδιασωληνωθεί», είπε ο κ Γάκης. Παράλληλα τόνισε ότι τον τελευταίο καιρό αυξάνεται ο αριθμός των δοτών. «Το θετικό είναι ότι έχουν μειωθεί οι δότες που κατέληξαν από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διότι μειώθηκαν τα τροχαία. Αντιθέτως έχουν αυξηθεί οι δότες που κατέληξαν από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια», πρόσθεσε.

Η καρδιά του 16χρονου χτυπά πλέον στο στήθος μιας 29χρονης, ο ένας νεφρός έχει μεταμοσχευθεί σε 26χρονο νεφροπαθή στον Ευαγγελισμό, άλλος σε έναν 55χρονο στο Λαϊκό, ενώ οι πνεύμονες σε ασθενή στο Μόναχο της Γερμανίας. Οι κερατοειδείς του άτυχου νέου θα χαρίσουν το φως σε δύο άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση στην Α΄ Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ την προσεχή Παρασκευή.

http://www.newsbeast.gr


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x