Δράσεις Κοινωνικής Αυτο-Οργάνωσης και Διαδίκτυο | Προς μια έννοια οργάνωσης 2.0

Δράσεις Κοινωνικής Αυτο-Οργάνωσης και Διαδίκτυο | Προς μια έννοια οργάνωσης 2.0


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας & του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για όγδοη χρονιά τη σειρά διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας». Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην τέταρτη εκδήλωσή, με θέμα: «δράσεις κοινωνικής αυτο-οργάνωσης και διαδίκτυο: προς μια έννοια οργάνωσης 2.0;»

Στη σημερινή εποχή στην Ελλάδα, πολυάριθμες κινήσεις αλληλεγγύης αυτο-οργανώνονται με σκοπό την αλληλοβοήθεια και τη συλλογική δράση σε πολλά πεδία όπου η μέριμνα του κράτους δεν επαρκεί, ή/και η οικονομική κρίση δημιουργεί έντονα προβλήματα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, σε συνδυασμό και με την αύξηση των χρηστών του διαδικτύου και την εξάπλωση και ευχρηστία των

συλλογικών ψηφιακών μέσων, οι πρωτοβουλίες αυτές πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα γνωστές.

Η δημιουργία και λειτουργία τέτοιων δράσεων αυτο-οργάνωσης αναδεικνύει πολλά και ενδιαφέροντα ανοικτά θέματα, σε επίπεδο καθημερινής πράξης αλλά και επιστημονικής θεώρησης. Ποια εμπειρία προκύπτει από την ανάπτυξη των προσπαθειών αυτών, ποιοι είναι οι περιορισμοί και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς διαμορφώνεται η δυναμική τους; Ποια είναι η σχέση που έχουν, ή επιδιώκουν να έχουν, με το διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας, και πόσο τα τελευταία μπορούν να βοηθήσουν τις δράσεις αυτο- οργάνωσης; Μπορούμε, τελικά, να συζητήσουμε για μια έννοια «οργάνωσης 2.0»;

Στη συνεδρία, με επιστημονικά υπεύθυνους τον Καθηγητή Μ. Μεϊμάρη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ (http://www.media.uoa.gr/ntlab) και τον Επίκουρο Καθηγητή Δ. Γκούσκο, συντονιστή της ερευνητικής ομάδας Ψηφιακά Μέσα για Συμμετοχή (http://www2.media.uoa.gr/~gouscos/digitalmedia4participation) και οργανωτική επιμέλεια της διδακτορικής ερευνήτριας Ε.Ρ. Στάιου, MSc, συμμετέχουν με εισηγήσεις προσκεκλημένοι πανεπιστημιακοί ομιλητές και εκπρόσωποι δράσεων αυτο-οργάνωσης.


Για το θέμα θα μιλήσουν οι:

Σκεύος Παπαϊωάννου,
Κάρολος Ιωσήφ Καβουλάκος,
Βασίλης Κωστάκης,
Γιώργος Βήχας,
Δημήτρης Τζώρτζης,
Ελένη-Ρεβέκκα Στάιου

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στο αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», ώρα 6:00 μ.μ.

Η παρακολούθηση των εργασιών της θεματικής συνεδρίας είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλείστε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στην Γραμματεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, υπόψιν κας. Ρούλας Λάββα, email: [email protected], τηλ. 210 3689413, έως και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος της συνεδρίας.

περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/488704887852909/

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x