Μεγαλώνει η αλυσίδα στήριξης προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Μεγαλώνει η αλυσίδα στήριξης προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής


0 0 ψήφοι
Article Rating

Χιλιάδες είναι οι ανασφάλιστοι οι οποίοι έχουν περάσει την πόρτα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για να επισκεφθούν κάποιον από τους 256 εθελοντές γιατρούς.

Χωρίς να έχουν πλέον τη δυνατότητα να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο, καταφεύγουν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, για εξετάσεις, παρακολούθηση και χορήγηση φαρμάκων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Είναι τραγικό…να περιφέρεσαι με τη διάγνωση του καρκίνου στο χέρι 2 και 3 μήνες και να πρέπει να χειρουργηθείς, αλλά να μη μπορείς να βρεις τα χρήματα για τη νοσηλεία σου, να αρνούνται όλοι να σε δανείσουν, να φοβούνται όλοι να σε βοηθήσουν, να περνάει ο χρόνος και ο καρκίνος μέσα σου να γίνεται όλο και

πιο απειλητικός κι αδιέξοδος, απέναντι στις κλειστές πόρτες των γιατρών και των νοσοκομείων για ανασφάλιστους πολίτες…μια ζωή χωρίς λύση, μα πόση θα είναι ακόμη;…όπου να ΄ναι θα τελειώσει…».

Αυτά ήταν τα λόγια ασθενούς στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που στα 42 της χρόνια απολύθηκε και έξι μήνες μετά εμφάνισε εκτεταμένο καρκίνο στο έντερο. Και δεν είναι το μόνο περιστατικό.

Από την έναρξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής το Φεβρουάριο του 2012, το οποίο λειτουργεί με τη σύμπραξη του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της ς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχουν καταγραφεί 16.000 ιατρικές επισκέψεις, ενώ καθημερινά 200 ασθενείς λαμβάνουν το φάρμακό τους από την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκων.


Επίσης έγιναν 2.000 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ζωτικής σημασίας υπήρξε η συμμετοχή εννέα δημόσιων νοσοκομείων που άνοιξαν τις πύλες τους και νοσήλευσαν κάποιους από τους ασθενείς που έχρηζαν νοσηλείας. Έτσι, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 26 νοσηλείες και 95 κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις.

Στην αλυσίδα στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για τους ανασφάλιστους ασθενείς, συμμετέχουν τα νοσοκομεία «Ελπίς», «Σισμανόγλειο», «Σωτηρία», «Λαϊκό», «Γ. Γεννηματάς», «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», «Αγ. Ανάργυροι», το νοσοκομείο «Πατησίων» και ο «Άγιος Σάββας», και προκειμένου να ενισχυθούν, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Αποστολή της ς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (International Orthodox Christian Charities) παρέδωσαν από κοινού στους διοικητές τους 220 κιβώτια υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες της καθημερινής τους λειτουργίας στα χειρουργεία, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, στα εργαστήρια, στους θαλάμους κλπ.

«Κοινός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ζωής και της υγείας των ανασφάλιστων πολιτών που χτυπούν την πόρτα μας»,

δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, ενώ ογενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωστής Δήμτσας αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που έχει γίνει για την στήριξη των αναξιοπαθούντων, τονίζοντας ότι «η διάκριση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας παραμένει κυρίαρχος στόχος». Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του IOCC στην ΕλλάδαΔέσποινα Κατσιβελάκη αναφέρθηκε στην πρόθεση των ομογενών να στηρίξουν την προσπάθεια.

«Ο της Αμερικής ανταποκρίθηκε άμεσα και θέλει να βοηθήσει την κρίσιμη αυτή περίοδο που περνά η χώρα», τόνισε. Συγκεντρώθηκαν 15 τόνοι υγειονομικού υλικού, όπου το μεγαλύτερο μέρος δόθηκε στα τρία νοσοκομεία Παίδων, άλλο σε ΜΚΟ και το υπόλοιπο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

http://www.goodchannel.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x