Δράση για την παγκόσμια ημέρα εθελοντικής υπηρεσίας νέων

Δράση για την παγκόσμια ημέρα εθελοντικής υπηρεσίας νέων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το Σάββατο 21 Απριλίου, είμαστε  όλοι καλεσμένοι στην κοινή δράση της ΕΛΙΞ και της εθελοντικής ομάδας «Συνταξιούχοι εν Δράσει» στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», που στόχο έχει την προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών.

Νέοι εθελοντές της ΕΛΙΞ μαζί με τους ενεργούς συνταξιούχους θα συμβάλουν με τη δράση αυτή στην προώθηση του εθελοντισμού και της ενεργώ συμμετοχής σε όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – Global Youth Service Day 2012/GYSD.

H ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας “Συνταξιούχοι Εν

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Δράσει”, οργανώνει μια «αλλιώτική» συνάντηση, όπου μικροί και μεγάλοι θα περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα με στόχο την ανταλλαγή παιδικών βιβλίων, την ανάγνωση παραμυθιών και την δια-γενεακή επικοινωνία. Η δράση σχετίζεται με το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών 2012.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους παραπάνω από ένα βιβλία γιατί όσα δεν ανταλλαχτούν, θα προσφέρουν χαρά σε παιδιά από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Στην δράση αυτή προσκαλούμε γιαγιάδες, παππούδες, εγγόνια, οικογένειες με παιδιά, νέους και ηλικιωμένους!  Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε μια ανοιξιάτικη γιορτή, μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε παιδικά βιβλία και να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα. Σημείο Συνάντησης: Στάθμευσης του πολυκαταστήματος Carrefour (πατήστε εδώ για το χάρτη) – Ωρα Συνάντησης: 16.00

“Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – GYSD 2012 είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ακόμα πιο πολύ ότι δεν είμαστε μόνοι μας στην προσπάθεια να συμβάλουμε στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Εθελοντές από όλο τον κόσμο για ακόμα μια φορά θα αποδείξουν πώς ο εθελοντισμός δεν έχει σύνορα αλλά ούτε όρια. Η συνεργασία μας με την ομάδα «Συνταξιούχοι εν Δράσει» μας γεμίζει με αισιοδοξία και αποτελεί την αρχή μια πιο στενής συνεργασίας για μελλοντικές κοινές δράσεις.” Έλενα Παπαλάμπρου, Συντονίστρια Δράσεων της ΕΛΙΞ.


Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που μια ομάδα με 25 χρόνια ενεργού εθελοντισμού όπως η Έλιξ μοιράστηκε μαζί μας την ιδέα για μια κοινή Δράση στις 21 Απριλίου, έτσι ώστε να συνδυαστούν η Παγκόσμια ημέρα εθελοντικής υπηρεσίας νέων με το ευρωπαϊκό έτος ενεργούς γήρανσης και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Η χαρά μας που θα συμμετέχουμε είναι πολύ μεγάλη, γιατί τα παιδιά, οι νέοι γενικότερα, είναι το φως, η ελπίδα και το μέλλον αυτού του κόσμου και εμείς, ως μεγαλύτεροι σε ηλικία, δεν θα μπορούσαμε να λάβουμε περισσότερη ικανοποίηση από το να συναναστραφούμε και να αλληλοεπιδράσουμε με νέους ανθρώπους. Σας αναμένουμε όλους με μεγάλη ανυπομονησία, μικρούς και μεγάλους, για να περάσουμε ένα μοναδικό και αξέχαστο απόγευμα.” Σωτήρης Δρουβιώτης, Ιδρυτικός μέλος των Συνταξιούχων εν Δράσει.

Η ΕΛΙΞ αποτελεί τον επίσημο φορέα συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – GYSD 2012 στην Ελλάδα. Φέτος, 24ή χρονιά της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – GYSD, θα υλοποιηθούν δράσεις σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια παιδιά και νέοι σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – GYSD με σχολεία, ομάδες νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς συλλόγους και φορείς, κρατικούς φορείς και υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

 

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x