ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


0 0 ψήφοι
Article Rating

* Προς: Πρόεδρο Ηνωμένων Πολιτειών, Γερουσία , Αντιπροσωπευτικό Σώμα Ηνωμένων Πολιτειών, Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Κοινότητα, Πρωθυπουργό Ελλάδας, Υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας

* Αντίγραφα: Προς Μέλη των Κοινοβουλίων όλου του κόσμου και των

Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες οπουδήποτε βρίσκονται και ζουν καταγγέλλουν και καταδικάζουν την απόφαση του Προέδρου των George W. Bush να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της ς) ως “Δημοκρατία της ς”.

Η μονομερής αυτή απόφαση των , να αναφέρονται στην ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατία της ς”, προσβάλλει όλους τους Έλληνες οπουδήποτε βρίσκονται, και δεν συντελεί σε τίποτα άλλο εκτός από δημιουργία περαιτέρω διαιρέσεως στα Βαλκάνια.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η ως ιστορικός, γεωγραφικός και πολιτιστικός όρος είναι για χιλιάδες έτη ένα αδιάσπαστο μέρος του ελληνισμού. Το κραυγαλέο γεγονός της Μακεδονικής ταυτότητας που είναι ελληνική, επιβεβαιώνεται από τις περικοπές της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, το Ταλμούδ, από ιστορικά κείμενα της αρχαίας εποχής, από συνθήκες, πολέμους και απογραφές από την αρχαιότητα έως σήμερα. Οι ιστορικοί αναφέρονται στην αυτοκρατορία του Μέγα Αλεξάνδρου και τα έτη που ακολούθησαν ως Ελληνιστική Περίοδο, αποδεικνύοντας χωρίς καμιά αμφιβολία ότι η Μακεδονική ταυτότητα και πολιτισμός είναι ταυτόσημα και αδιάσπαστα στοιχεία με την Ελληνική ταυτότητα και πολιτισμό.

Πέρα από την αδιαφορία των ιστορικών γεγονότων, η παρούσα μονομερής απόφαση από την Αμερικανική Κυβέρνηση, αγνοεί το διάφορο Ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με οποιοδήποτε μελλοντικό όνομα που χρησιμοποιείται από την ΠΓΔΜ, όπως και τις εγκεκριμένες συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και ΠΓΔΜ κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ, και περιπλέκει ανασκόπως την ήδη φορτισμένη κατάσταση στα Βαλκάνια.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν στην επικράτηση της δημοκρατίας και επιδιώκουν την επιβολή του δικαίου, παροτρύνουμε τον Πρόεδρο George W. Bush και την κυβέρνηση των να επανεξετάσουν τη θέση τους σε αυτό το ευαίσθητο και πλήρως σημαντικό ζήτημα όχι μόνον για την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, αλλά κυρίως για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Για το συμφέρον των προτρέπουμε τον Πρόεδρο να επανεξετάσει αυτήν την λανθασμένη πολιτική, που βασίστηκε σε ανακριβείς ιστορικές αλήθειες και να ζητήσει από το Υπουργείο Εξωτερικών να αποσύρει την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως και να συστήσει στην ΠΓΔΜ τη συνέχιση του διπλωματικού διαλόγου με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΗΕ και της ΕΕ.


Το όνομα “” ή οποιοδήποτε παράγωγό του δεν είναι δυνατόν να απονεμηθεί στην ΠΓΔΜ από οποιαδήποτε κυβερνητική αρχή του κόσμου επειδή απλά δεν είναι δικό τους για να το χαρίζουν. Ο όρος “” είναι συνυφασμένος με την Ελλάδα και επομένως είναι ένα αδιάσπαστο μέρος της ελληνικής ταυτότητας και κληρονομιάς.

Όσοι θέλουν να υπογράψουν μπορούν να το κάνουν εδώ: http://www.greece.org/projects/themis/macedonia/signgr.htm


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x