Εκτυπωμένο εμφύτευμα αντικατέστησε το 75% του κρανίου ασθενούς

Εκτυπωμένο εμφύτευμα αντικατέστησε το 75% του κρανίου ασθενούς


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τρισδιάστατο «τυπωμένο» εμφύτευμα αποκατέστησε το 75% Αμερικανού ασθενούς σε μια πρωτοφανή επέμβαση για τα ιατρικά δεδομένα.

Ειδικότερα, ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας Oxford Performance Materials σάρωσαν το κεφάλι του ασθενούς, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δημιούργησαν μια προσομοίωση στον υπολογιστή και στη συνέχεια τύπωσαν και εφάρμοσαν το τρισδιάστατο εμφύτευμα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι ερευνητές που δημιούργησαν το εμφύτευμα εκτιμούν ότι η πρωτοποριακή τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση κρανίων με σοβαρά τραύματα ή παθήσεις, σε ασθενείς με καρκίνο, θύματα τροχαίων, στρατιώτες κλπ.

Επίσης, πιστεύουν ότι σταδιακά η χρήση της θα επεκταθεί σε όλους τους τομείς της ορθοπεδικής.

Η Oxford Performance Materials ήδη πουλά τρισδιάστατα τυπωμένα εμφυτεύματα στο εξωτερικό, ωστόσο η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων (FDA)και Φαρμάκων μόλις έδωσε το «πράσινο φως» για τη χρήση εμφυτευμάτων σε επεμβάσεις στην Αμερική.

Τα τρισδιάστατα τυπωμένα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από το πολυμερές υλικό PEKK, κατόπιν παραγγελίας, εντός δυο εβδομάδων.


Η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται να υποβάλλει προς έγκριση στην FDA τυπωμένα εμφυτεύματα και άλλων σημείων του ανθρώπινου σκελετού.

econews

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x