ΕΛΛΗΝΑ, θύμα, ψώνιο, σύμβολο αιώνιο

ΕΛΛΗΝΑ, θύμα, ψώνιο, σύμβολο αιώνιο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μεσημέρι Δευτέρας, ξαπλωμένη στον καναπέ, δύσκολη η προσγείωση από την ανάπαυλα των 3ημερων εκδηλώσεων των Προμηθείων στον Όλυμπο. Η ζέστη αφόρητη, στα παράθυρα των ειδήσεων αναλυτές προσπαθούν να ρίξουν φως στο σκάνδαλο της Siemens. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, off shore εταιρίες, τραπεζικοί λογαριασμοί, διαμεσολαβητές, βαλίτσες με χρήματα, ψευδώνυμα και αστρονομικά ποσά να στήνουν έναν ατέλειωτο χορό αδιαφάνειας και σήψης του πολιτικού συστήματος. Το …. Μαύρο τέλος της μεταπολίτευσης είναι ορατό, η ανάγκη για μια αναγέννηση της πολιτικής ακούγεται από πολλά χείλη.

Η κούραση της μέρας βάρυνε τα βλέφαρά μου, ο ύπνος δεν άργησε να έρθει, Μέσα στον λήθαργο μου, κάνει την εμφάνιση του ένα λιπόσαρκο Σπαρτιατόπαιδο. Το κοντοχιτώνιο του ριγμένο ανάλαφρα στο ηλιοκαμένο του δέρμα, τα πέδιλα σφιχτά δεμένα στις καλοσχηματισμένες κνήμες του και με καθάριο σπινθηροβόλο βλέμμα μου απευθύνει το λόγο.
Θα σου μιλήσω Λακωνικά μου λέει.

– Νομίζω γνωρίζεις, πώς απαντήσαμε εμείς όταν μας ζήτησαν οι βάρβαροι «Γη και Ύδωρ» πήραν για τα καλά το μάθημά τους από τους 300 μας, αφήνοντας έτσι σε σας ως παρακαταθήκη υψηλά ιδανικά ς και ς, ενώ εσείς βλέπω έχετε ιδιαίτερη αδυναμία στα ανάκλιντρα.
– Δεν σε καταλαβαίνω, εμείς ούτε βαρβάρους έχουμε, ούτε μας ζήτησε κανείς «γη και ύδωρ», επί πλέον οι δικοί μας 300 «επίλεκτοι» εκπρόσωποι, γνωρίζουν πολύ καλά την τέχνη της πολιτικής και της διπλωματίας και φυσικά συνάπτουν στρατηγικές συνεργασίες με αρκετά οφέλη. Για το αξιόλογο αυτό έργο τους άλλωστε και παρά τη λιτότητα και την ακρίβεια που περνά ο λαός, αυτοί για το καλό μας έδωσαν αύξηση στο μισθό τους από 5.700 σε 9.000 Ευρώ.
– Ξυπνήστε επιτέλους! Σταγόνα υπερηφάνειας δεν έχετε! Ήρθε ο Πούτιν και σας πούλησε «φυσικό αέρα», λες και η Ελλάδα δεν έχει φυσικές πηγές ενέργειας, π.χ. ήλιο, αέρα, γεωθερμία, υδρογονάνθρακες, κλπ.
– Ναι, αλλά θα μας υποστηρίξει στο όνομα των Σκοπίων.
– Όταν θα συμφωνήσουν αν θα λέγονται άνω, κάτω, πέρα ή δώθε ! Ήρθε ακόμη, ο επικοινωνιακός Σαρκοζί και σας ζήτησε να αγοράσετε από τη Γαλλία φρεγάτες και αεροπλάνα.
– Ναι, αλλά μας υποστήριξε στο όνομα των Σκοπίων.
– Όταν θα συμφωνήσουν αν θα λέγονται άνω, κάτω, πέρα ή δώθε ! Αλλά και η άχαρη Μέρκελ αγόρασε τον ΟΤΕ.
– Ναι, αλλά θα μας υποστηρίξει στο όνομα των Σκοπίων.
– Όταν θα συμφωνήσουν αν θα λέγονται άνω, κάτω, πέρα ή δώθε !, και τον Χουανζιντάου που τον βάζεις που αποβιβάστηκε στο Λιμάνι του Πειραιά;
– Και αυτός φυσικά θα μας βοηθήσει στο όνομα των Σκοπίων, έστω όπως λες στο άνω, κάτω, πέρα ή δώθε !
Ο Σπαρτιόπαις μου ρίχνει ένα απαξιωτικό βλέμμα και χάνεται ξαφνικά, έτσι όπως ξαφνικά εμφανίστηκε!
Ξύπνησα! Αυτό το μειράκιο με τάραξε. Τα λόγια του ηχούσαν σαν καθάριο μέταλλο στα αυτιά μου. Τα μεγάλα μαύρα μάτια του κολλημένα στο μυαλό μου.
Σηκώθηκα ήπια δύο γουλιές καφέ για να συνέρθω.
Πήρα την εφημερίδα, με δίστηλες, τρίστηλες και βάλε αναφορές, όλο το κυβερνητικό επιτελείο περιχαρές για τις εξαιρετικές διεθνείς συνεργασίες, κάνει δηλώσεις και προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι πολύ ωφέλιμες για το έθνος μας αλλά και επικερδείς για εμάς.

Ω θεοί!
Τι δούλεμα!
20 αιώνες άνωθεν επιβολής, 20 αιώνες αποξενωμένοι από τα ιδανικά του μέτρου και της αρετής, ενδύθηκαν πολύ καλά τον μανδύα του ψεύδους και της υποκρισίας!
Δεν μπορούν πια να κατανοήσουν ότι γίνονται γελοίοι, ειδικά όταν παίρνουν αυτό το περισπούδαστο ύφος του παντογνώστη και ότι νυχθημερόν κοπιάζουν για μας, ότι μας νοιάζονται και μας αγαπούν.
Αλλά πιστέψτε με, πιο πολύ ενοχλητικό είναι, η χρησιμοποίηση της Ελληνικής γλώσσας για τις δηλώσεις τους, που ενώ μ' αυτήν την πάνσεπτη γλώσσα των προγόνων μας εκφράσθηκαν έννοιες υψηλών στοχασμών όπως ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, τώρα έχει γίνει υποχείριό τους για να παίζουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια, υποβιβάζοντας έτσι τη νοημοσύνη μας.
Λιγότερο ενοχλητικό θα ήταν αν λόγω χάριν έλεγαν ένα соучастник спасибо ή
Nous remercions Nikola, beaucoup si nous porté aussi Carla nous te donnerions aussi nos culottes ή wir danken Dame Merkel ή τσεν τσαν τσαλ, τσεν τσαν τσόλ, (δεν έχω μετάφραση στα κορεάτικα και αναφέρω ένα ανέκδοτο με Κοζανίτες που πολέμησαν στην Κορέα).
Η αηδία μου για όλο το ευτελές, διαπλεκόμενο σύστημα μαζί με τους λειτουργούς του, μου ανεβαίνει ως το λαιμό σχηματίζοντας έναν κόμπο.
Βγαίνω στο μπαλκόνι, ο ήλιος βιαζόταν να κρυφθεί πίσω από την οροσειρά της Πίνδου, ο ουρανός ζωγραφίσθηκε με τα λιλά χρώματα της δύσης.
Από το διπλανό σπίτι ενός φοιτητή ακούγεται δυνατά ένα τραγούδι με τη γνωστή γάργαρη λαλιά του Ξυλούρη.
«Άντε θύμα, άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις, μονομιάς, θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς»
………………………………………………………………
ΘΑΑΑΑΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑΑΑΑ ΟΟΟΟΟ ΝΤΟΥΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ελένη Ζυγουράκη
Γραμματέας Ν. Ο. Ε.Α.Ρ. Τρικάλων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x