Ένα Σούπερ Μάρκετ με ανθρώπινες αξίες και ηθική

Ένα Σούπερ Μάρκετ με ανθρώπινες αξίες και ηθική


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένα ξεχωριστό σούπερ μάρκετ στο Brighton εκπαιδεύει τους πελάτες του… όσον αφορά τα «ηθικά» ψώνια, στηρίζοντας την τσέπη τους και ταυτόχρονα βοηθώντας τους άπορους πολίτες!

Πρόκειται για το “HiSbe”, ένα κοινωφελές κατάστημα που ουσιαστικά προωθεί την εικόνα του: «πώς θα έπρεπε να είναι ο κόσμος».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αμέτρητοι κάτοικοι του Brighton θα αγοράζουν από εκεί τα απαραίτητα αγαθά, επιλέγοντας να δώσουν τα χρήματα τους σε μια εταιρεία, που θα τα διανείμει με τη σειρά της προς όφελος των πολιτών.

Μπορεί το σούπερ μάρκετ να «ανοίγει» σύντομα τις πύλες του, αλλά οι αδερφές και συνιδρύτριες Amy και Ruth Anslow

σχεδιάζουν εδώ και δυο χρόνια επιχειρήσεις με σκοπό να αυξήσουν το αίσθημα της προσφοράς«Σκεφτήκαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σούπερ μάρκετ, είναι να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα με βάση τις ανθρώπινες αξίες και την ηθική. Άλλωστε, στα υπόλοιπα συχνά ο πελάτης παραπλανιέται!», ισχυρίζονται οι ίδιες.

Σε αντίθεση με τη φιλοσοφία άλλων ειδών σούπερ μάρκετ, όπως τα βιολογικά ή τα πιο «υγιεινά», η  “HiSbe” αναζητά ένα σουπερ μάρκετ προσβάσιμο σε άτομα λιγότερο ενημερωμένα πάνω στο σύστημα των τροφίμων«Υποστηρίζουμε όλες τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις, αλλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που ψωνίζουν δεν αγοράζουν σύμφωνα με τις αξίες τους», είπαν οι Anslow. Έτσι, οι δυο αδερφές κατέληξαν σε ένα πιο mainstream σουπερ μάρκετ, που θα γίνει αποδεκτό και στη μέση οικογένεια, η οποία χρειάζεται απλά ένα πιάτο μακαρόνια πάνω στο τραπέζι.


Για να διατηρήσει τις τιμές σε ακόμα πιο χαμηλές από το κανονικό σούπερ μάρκετ, το “HiSbe” θα λαμβάνει τα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς και όπου είναι δυνατόν τα τρόφιμα θα πωλούνται «χύμα». Ωστόσο, αρκετά από τα προϊόντα δεν θα είναι πιστοποιημένα, αλλά θα περνούν από ειδικά κριτήρια υγιεινής και όχι μόνο. Αυτό συμβαίνει, γιατί ορισμένοι από τους αγρότες δεν μπορούν να λάβουν πιστοποίηση από το κράτος, ακόμα και εάν διαθέτουν υγιεινά λαχανικά και φρούτα…

Το σούπερ μάρκετ αναμένεται να φιλοξενηθεί σε ένα κτίριο κοντά στο κέντρο του Brighton, αλλά η ημέρα των εγκαινίων του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αξίζει να αναφερθεί, ότι για να βρεθούν οι £ 25.000 πριν ανοίξει το κατάστημα, οι ιδρυτές ξεκίνησαν μια εκστρατεία χρηματοδότησης από το πλήθος, στο οποίο ο χορηγός-πολίτης θα μπορεί να προσφέρει π.χ. £ 10 με αντάλλαγμα δωρεάν ψώνια αξίας £ 12.

http://www.flowmagazine.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x