Πιθανές συνέπειες του “νέου” χρήματος; Τι θα γίνουν οι ανθρώπινες ελευθερίες;

Πιθανές συνέπειες του “νέου” χρήματος; Τι θα γίνουν οι ανθρώπινες ελευθερίες;


5 1 ψήφος
Article Rating

Ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) είναι μια ψηφιακή μορφή νομίσματος fiat. Ως εκ τούτου, καθιερώνεται ως χρήμα με κυβερνητικούς κανονισμούς.

Η προσέγγιση για το σχεδιασμό CBDC πιθανότατα θα διαφέρει πολύ ανάλογα με τη χώρα έκδοσης. Ορισμένες εφαρμογές πιθανότατα θα βασίζονται σε blockchain ή σε κάποιον άλλο τύπο τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού (DLT). Άλλες πιθανότατα θα ήταν απλώς μια κεντρική βάση δεδομένων. Τα βασισμένα σε blockchain χρησιμοποιούν ένα διακριτικό για να αντιπροσωπεύουν την ψηφιακή μορφή νομίσματος fiat.

Ενώ θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι τα CBDCs εμπνέονται από κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, είναι αρκετά διαφορετικά. Tα CBDCs εκδίδονται από ένα κράτος και δηλώνονται ως νόμιμες προσφορές από μια κυβέρνηση.

Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin είναι χωρίς περιθώρια και δεν εκδίδονται από κανένα κράτος ή κεντρική οντότητα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε διασυνοριακές πληρωμές με CBDCs, αλλά το Bitcoin δεν γνωρίζει καν ποια είναι τα εθνικά σύνορα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πολλές κεντρικές τράπεζες σκέφτονται ή ακόμη πειραματίζονται ενεργά με μια απόδειξη της έννοιας για τα CBDCs.

Προσοχή στις απομιμήσεις!
Η Κίνα εργάζεται σε ένα έργο που ονομάζεται DC / EP, που αντιπροσωπεύει το Ψηφιακό Νόμισμα / Ηλεκτρονικές Πληρωμές, από το 2014. Μια ενεργή δοκιμή για το ψηφιακό γιουάν έχει ήδη ξεκινήσει σε διάφορες πόλεις. Αυτό το project της Κίνας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ και δεν έχει σχέση με τις απάτες που διαφημίζονται όλο και πιο συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά αποτελεί προσπάθεια της κυβέρνησης της Κίνας για ένα ψηφιακό σταθερό γουαν. Δεν μπορεί κάποιος να κερδίσει χρήματα επενδύοντας σε ένα σταθερό ηλεκτρονικό νόμισμα που θα εκδοθεί μελλοντικά από μία κεντρική τράπεζα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξέδωσε έκθεση τον Οκτώβριο του 2020 που πρότεινε ένα ψηφιακό ευρώ και αξιολόγησε τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου ψηφιακού νομίσματος. Σημειώνουμε ότι όλο και περισσότερες χώρες δοκιμάζουν την τεχνολογία των CDBC.

Με τις ανθρώπινες ελευθερίες και ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) στο Ηνωμένο βασίλειο ασχολείται το επόμενο video.


Δείτε το με πολύ προσοχή!

Περισσότερα videos:

Πηγή…

5 1 ψήφος
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x