Εντόπισαν χρυσό σε φύλλα ευκαλύπτων της Αυστραλίας

Εντόπισαν χρυσό σε φύλλα ευκαλύπτων της Αυστραλίας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ίχνη χρυσού βρέθηκαν πάνω στα φύλλα ευκαλύπτων στο Outback της Αυστραλίας, αποδεικνύοντας ότι τα «χρήματα» μπορούν να μεγαλώσουν και πάνω στα δέντρα. Άφωνοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής άκουσαν την είδηση… ενώ οι επιστήμονες εξήγησαν ότι τα ευρήματα οφείλονται σε κοιτάσματα χρυσού από το 1800!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δέντρα ευκαλύπτου απορρόφησαν τα μέταλλα του χώματος, καθώς οι ρίζες τους έψαχναν για νερό σε μεγάλο βάθος κατά τις περιόδους ξηρασίας. Εκεί υπήρχαν από παλιά ψήγματα χρυσού, τα οποία και αργότερα φανερώθηκαν πάνω στα φύλλα των δέντρων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Βέβαια, εξαιτίας της τοξικότητάς του, ο χρυσός «αποβλήθηκε» από τους ευκαλύπτους. Παράλληλα, ξεχωριστή ήταν η είδηση ότι τα δέντρα άντλησαν τα σωματίδια χρυσού σε βάθος τουλάχιστον 30 μέτρων!

Ωστόσο πριν προλάβετε να κλείσετε εισιτήρια για την Αυστραλία, πρέπει να μάθετε ότι η συγκέντρωση χρυσού είναι πολύ μικρή, τόσο μικρή που τα ψήγματα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. «Οι κυνηγοί χρυσού πριν πάρουν τα τσεκούρια, πρέπει να μάθουν ότι ακόμα και εάν κόψουν 500 ευκαλύπτους, θα είναι σε θέση να φτιάξουν μόνο ένα γαμήλιο χρυσό δαχτυλίδι», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, Mel Lintern στους Brisbane Times. Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα είδος ακτινών Χ για να αντιληφθούν τα ίχνη μετάλλων και ορυκτών…

Μια τέτοια ανακάλυψη έχει κινήσει το ενδιαφέρον των εταιρειών, καθώς προσφέρει μια ανέξοδη και οικολογική ένδειξη για το που υπάρχει χρυσός. Με άλλα λόγια, ο εντοπισμός χρυσού θα μπορούσε να έχει λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, πόσο μάλλον σε μια εποχή που οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων έχουν μειωθεί κατά 50%. Αξίζει να αναφερθεί ότι το American Geological Institute ανακοίνωσε το 2011 ότι τα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως δεν ξεπερνούν τους 51.000 τόνους, με το 60% του χρυσού που εξορύσσεται να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κοσμημάτων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το “Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization”.


Πηγή: FlowMag

Link…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x