Επαναστατική θεραπεία ανακουφίζει από τον πόνο

Επαναστατική θεραπεία ανακουφίζει από τον πόνο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Άμεση ανακούφιση, από κάθε μορφής πόνο, προσφέρει σε χιλιάδες ασθενείς, -σε μεγάλα νοσοκομεία και ειδικά κέντρα σε Ευρώπη και Αμερική- μια νέα επαναστατική θεραπεία, η οποία εφαρμόζεται από τις αρχές του χρόνου και στη χώρα μας.

Η επαναστατική θεραπεία πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας πρωτοποριακής συσκευής και  ανακουφίζει τους ασθενείς από χρόνιο, νευροπαθητικό, καρκινικό και σπλαχνικό πόνο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μπορεί  δε να εφαρμοσθεί σε ασθενείς όλων των ηλικιών, από παιδιά μέχρι ηλικιωμένους, ενώ είναι εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση (CE Mark), έχει έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων των (F.D.A.) και τον Ε.Ο.Φ .

«Με τη θεραπεία αυτή

αντιμετωπίζουμε ακόμη και τους πόνους που αντιστέκονται στη μορφίνη,  ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε τους ασθενείς από  τις  παρενέργειες και τον εθισμό που συνήθως σχετίζονται με τα αναλγητικά φάρμακα» τονίζει ο Επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης κΙωάννης Πολυθοδωράκης, που εφαρμόζει την θεραπεία.

Η συσκευή βασισμένη στην “Θεωρία της Πληροφορίας” κωδικοποιεί τα ερεθίσματα του πόνου σε “δυναμικές ενεργείας” (action potentials) λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνον το απλό ερέθισμα αλλά και όλες τις ιδιότητες πληροφοριών που σχετίζονται με την ηλεκτρογένεση του πόνου.


Στην συνέχεια αντιγράφει τον πόνο και αντικαθιστά την πληροφορία του προς το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα με μια πλασματική πληροφορία “μη-πόνου”. Έτσι το ΚΝΣ  αποδεχόμενο την πλασματική πληροφορία “μη-πόνου” ο ασθενής σταματάει να πονάει!  Η άμεση και με μεγάλη διάρκεια ανακούφιση που προσφέρει η θεραπεία στους πάσχοντες από χρόνιο, νευροπαθητικό και ογκολογικό πόνο, είναι σημαντικό όφελος για τους ίδιους και τον θεράποντα ιατρό, ο οποίος με την εξάλειψη του πόνου μπορεί να ασχοληθεί εντατικότερα με την θεραπεία της ασθενείας τους.

Πιο συγκεκριμένα με τη θεραπεία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε:

●   Χρόνιους Νευροπαθητικούς πόνους (Αλγοδυστροφία, CRPS I και II κ.α),
●   Ογκολογικούς πόνους
●   Σύνδρομα πόνου σχετικά με τη χημειοθεραπεία
●   Σύνδρομα πόνου μετά από θεραπεία με ακτινοβολία
●   Σύνδρομα Πόνου μετά από επεμβάσεις
●   Πόνο Σπονδυλικής Στήλης (Αυχεναλγία-Οσφυαλγία)
●   Σύνδρομο Πόνου μετά από Επέμβαση Σπονδυλικής Στήλης
●   Νευραλγία από παγίδευση νεύρου
●   Νευραλγία από διατομή Νεύρου
●   Μεθερπητική Νευραλγία
●   Νευραλγία Τριδύμου
●   Πόνος Μέλους Φάντασμα
●   Πρωσοπαλγίες
●   Σπλαχνικούς, ακόμη και πόνους που δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή, όπως μορφίνη, εμφυτεύματα, οποιοειδή, κλπ.

Θεραπεία σε νοσοκομεία και ιατρεία

Κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι περισσότερο από το  80% των ασθενών στους οποίους έγινε εφαρμογή αυτής της θεραπείας  είχαν θετικά αποτελέσματα για περιόδους μεγαλύτερε ς από τρείς μήνες ως και πάνω από χρόνο, στην μείωση-εξάλειψη του πόνου, χωρίς καμιά παρενέργεια, εθισμό ή άλλες επιπτώσεις που συνήθως σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή, προσφέροντας στους ασθενείς ουσιαστική βελτίωση της ποιότητος ζωής τους.

«Η θεραπεία γίνεται με απλή τοποθέτηση ηλεκτροδίων μίας χρήσεως στην περιφέρεια των περιοχών πόνου του ασθενούς, με δυνατότητα ανακούφισης ταυτόχρονα μέχρι και πέντε διαφορετικών σημείων πόνου» αναφέρει ο κ Πολυθοδωράκης και προσθέτει « Η εφαρμογή είναι τελείως ανώδυνη, είναι κατάλληλη για ασθενείς όλων των ηλικιών και ο ασθενής δεν απευαισθητοποιείται μετά από παρατεταμένη χρήση».

Ανεξάρτητα από το αρχικό επίπεδο πόνου, από την πρώτη κιόλας συνεδρία  ο πόνος εξαλείφεται τελείως και με την ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου η αίσθηση της αναλγησίας παραμένει για σημαντική χρονική περίοδο και ανάλογα με την φύση, αιτία του πόνου και άλλες παραμέτρους.

Συνεδρίες για τους πόνους

Σε όλους τους ασθενείς αρχικά γίνεται μία δοκιμαστική συνεδρία, κατά την διάρκεια της οποίας ο πόνος του ασθενούς πρέπει να μειωθεί ή να εξαφανισθεί. Αν ο ασθενής κριθεί ότι είναι κατάλληλος για την θεραπεία οι θεραπείες σχεδιάζονται ως εξής:

Νευροπαθητικός ή Σπλαχνικός Πόνος:

Δέκα  διαδοχικές συνεδρίες των 30-45 λεπτών η μία, μία φορά την ημέρα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα για δύο εβδομάδες.

Ογκολογικός πόνος:

Αρχικά 10-12 διαδοχικές συνεδρίες των 45 λεπτών η μία, μία φορά την ημέρα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα για δύο εβδομάδες ή όποτε εμφανισθεί πάλι πόνος.

Πλεονεκτήματα από την θεραπεία

●   Μη-παρεμβατική
●   Χωρίς παρενέργειες
●   Ανώδυνη
●   Άμεση  ανακούφιση
●   Συνεχής έλεγχος πόνου
●   Υψηλός βαθμός επαναλήψεως θετικών αποτελεσμάτων

Σήμερα η θεραπεία εφαρμόζεται σε μεγάλα νοσοκομεία των και άλλων χωρών, ενδεικτικά αναφέρουμε:

●   La Sapienza University, Rome, Italy
●   US Army Walter Reed Medical Center, Washington DC, USA
●   Tor-Vergata University Medical Center, Rome, Italy
●   Virginia Commonwealth University Massey Cancer Center, Richmond, USA
●   Carbone Cancer Center, Univ. of Wisconsin, USA
●   The Bambino Gesu Pediatric Hospital, Rome, Italy
●   Stony Brook University Medical Center, USA
●   Centers for Pain Management, New York, USA
●   Bonica Pain Centre, Dublin, Ireland

Πληροφορίες: 2106826030,6978235587

 Cosmos Επικοινωνία via http://www.ygeiaonline.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x