Ερχονται νέες προσφυγές κατά του μνημονίου

Ερχονται νέες προσφυγές κατά του μνημονίου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Κλιμάκωση των προσφυγών κατά της αντισυνταγματικότητας του μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα και ψηφίστηκε από τη Βουλή αναμένεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Μια σειρά από φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες ετοιμάζονται να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια, ενώ εντός του επόμενου μήνα θα συζητηθεί ούτως ή άλλως στο Συμβούλιο της Επικρατείας η πρώτη μαζική προσφυγή που κατατέθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και άλλους εννέα φορείς αλλά και είκοσι δύο ιδιώτες που ζητούν την ακύρωση όλων των περικοπών που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις εργαζομένων καθώς κάτι τέτοιο είναι κόντρα στις επιταγές του Συντάγματος. Την προσφυγή, εκτός από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, υπογράφουν η ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Οι λόγοι που καθιστούν το μνημόνιο αντισυνταγματικό κατά τους παραπάνω φορείς είναι τρεις και στους ίδιους αναμένεται να «πατήσουν» και όλοι όσοι προσφύγουν από τις αρχές του φθινοπώρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο πρώτος αφορά τη διαδικασία ψήφισης του σχετικού νόμου. Οπως τονίζεται στην προσφυγή, παρά το γεγονός ότι ο νόμος 3845/2010 (το μνημόνιο δηλαδή) αποτελεί διεθνή συνθήκη, κατά παράβαση του Συντάγματος δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 της Βουλής.

Ως αντισυνταγματική καταγγέλλεται συν τοις άλλοις και η εκχώρηση νομοθετικών αρμοδιοτήτων στον υπουργό Οικονομικών. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει πλέον τη δυνατότητα να υπογράφει ό,τι κρίνεται απαραίτητο για την εκτέλεση του μνημονίου, χωρίς ψηφοφορία στη Βουλή.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τέλος, τονίζεται ότι παραβιάζεται το δικαίωμα της «περιουσίας», στο οποίο εμπίπτουν αμοιβές και συντάξεις που κανονικά δεν θα έπρεπε ή μάλλον δεν γίνεται να περικοπούν.

Οπως μαθαίνουμε, συνδικαλιστικοί φορείς έχουν έρθει τις τελευταίες ημέρες σε επικοινωνία με γραφεία εργατολόγων για να συνταχθούν οι νέες προσφυγές που θα έρθουν να προστεθούν σε αυτές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και των άλλων φορέων. Αν μη τι άλλο, το φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα «θερμό», όπως όλα δείχνουν.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x