Εθελοντές εκπαιδευτικοί προσφέρουν δωρεάν μαθήματα

Εθελοντές εκπαιδευτικοί προσφέρουν δωρεάν μαθήματα


0 0 ψήφοι
Article Rating
Το Τutorpool είναι μία ομάδα εκπαιδευτικών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα ολοένα αυξανόμενα δίδακτρα των ιδιωτικών φροντιστηρίων και μαθημάτων. Μέχρι στιγμής στην ομάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή 562 εκπαιδευτικοί και 321 μαθητές.
Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της ομάδας σκοπός τους είναι να προσφέρουν στους μαθητές «αυτό που η πολιτεία αδυνατεί να προσφέρει ή δεν έχει σκοπό να προσφέρει: τις ίσες ευκαιρίες για κάθε μαθητή, όσο αυτό είναι δυνατό εντός του παρόντος εκπαιδευτικού συστήματος».

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές της δημόσιας, ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και αδιόριστοι, φοιτητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί, αλλά και επαγγελματίες εκτός του εκπαιδευτικού χώρου, άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού που θεωρούν ότι το δικαίωμα στην παιδεία είναι θεμελιώδες και αποφάσισαν να συγκροτήσουν από κοινού με τους μαθητές και τους γονείς ένα δίκτυο αλληλεγγύης και εθελοντισμού για την παιδεία.
Όπως εξηγούν αιτία της απόφασής τους είναι η δεινή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό σύστημα υγείας. «Ζούμε μία περίοδο όπου η δημόσια εκπαίδευση και οι λειτουργοί της απαξιώνονται με κάθε τρόπο, όπου η δημόσια και δωρεάν παιδεία παραμένει ανεκπλήρωτο κοινωνικό δικαίωμα. Σχολικές μονάδες καταργούνται, άλλες συγχωνεύονται, και όλες υπολειτουργούν. Μαθητές κάνουν μάθημα χωρίς σχολικά εγχειρίδια. Δάσκαλοι και καθηγητές αγωνίζονται να παράσχουν γνώση, χωρίς στήριξη από την κεντρική διοίκηση, δεδομένου του γεγονότος ότι προγράμματα όπως η ενισχυτική διδασκαλία έχουν καταργηθεί. Γονείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες των παιδιών τους, όπως αυτές διαμορφώνονται από το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα» σημειώνουν.
Οι εθελοντές που συμμετέχουν στο Τutorpool παρέχουν τις υπηρεσίες τους μόνο στις περιπτώσεις που η έμμισθη διδασκαλία εκ των πραγμάτων δεν υφίσταται ως επιλογή. Σε καμία περίπτωση επίσης δεν προσπαθεί να υποκαταστήσει το ρόλο της ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης. «Ίσα – ίσα ευελπιστούμε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας για να θέσουμε όλοι εαυτούς αλληλέγγυους προς τους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στην ενισχυτική διδασκαλία» παρατηρούν.

Πόσο θα κοστίσει;

Απολύτως τίποτα. Οι διδάσκοντες που συμμετέχουν στην προσπάθεια έχουν δηλώσει και δεσμευτεί για την εθελοντική και δωρεάν διάθεση της γνώσης και του χρόνου τους. Οποιαδήποτε (άμεση ή έμμεση) αναφορά σε οικονομική συναλλαγή ακυρώνει αυτομάτως την συμμετοχή τους στο Τutorpool και θα πρέπει να αρνηθείτε.

Είμαι ενήλικας, χρειάζομαι μαθήματα, μπορώ να συμμετέχω;

Οι μαθητές σχολείου και οι υποψήφιοι εξετάσεων έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Για ενήλικες που χρειάζονται απαραιτήτως κάποιο μάθημα και ανάλογα με τις ανάγκες που θα διατυπωθούν, το Τutorpool θα προσπαθήσει να βοηθήσει (ειδική προτεραιότητα π.χ. για μαθήματα ελληνικών σε πρόσφυγες, μετανάστες και παλιννοστούντες).

Πού θα γίνονται τα μαθήματα;

Ιδιαίτερα μαθήματα: Το Τutorpool διευκολύνει την επαφή των δύο πλευρών προτείνοντας τα μαθήματα να γίνονται στο σπίτι του μαθητή υπό την επίβλεψη του γονέα. Οι διδάσκοντες δηλώνουν πως είναι απόλυτα σύμφωνοι με αυτό. Σε περίπτωση που γονείς /κηδεμόνες και καθηγητές αποφασίσουν από κοινού πως προτιμούν άλλο χώρο διδασκαλίας, αυτό δεν αφορά το Τutorpool το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει για την επιλογή του χώρου των μαθημάτων.
Ομαδικά μαθήματα: Μαθήματα σε γκρουπ θα πραγματοποιούνται στο μέλλον σε αίθουσες προσφερόμενες από διάφορους φορείς.
Τηλεδιδασκαλία: Κατά προτεραιότητα, οι μαθητές απομακρυσμένων περιοχών θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεδιδασκαλίας μέσω διαδικτύου, με μέσα τα οποία θα διαθέτουν οι ίδιοι ή εθελοντές του δικτύου. Το Τutorpool εργάζεται για την πραγματοποίηση των μαθημάτων αυτών, αλλά δεν μπορεί να τα εγγυηθεί.

Ποια μαθήματα περιλαμβάνονται και σε ποιες περιοχές;

Ανάλογα με τη συμμετοχή των εθελοντών δασκάλων στο Τutorpool θα προσφέρονται μαθήματα που περιλαμβάνονται στο σχολικό πρόγραμμα διδασκαλίας, στις ώρες και μέρες που θα είναι διαθέσιμοι. Υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τutorpool ειδικός χάρτης όπου μπορεί κανείς να δει την προσφορά σε μαθήματα ανά περιοχή. Θα δοθεί δυνατότητα και για μαθήματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως ζωγραφική, μουσική, χορός, αθλητισμός, webdesign, κα.

Πώς δηλώνω συμμετοχή;

Στην ιστοσελίδα του #tutorpool εγγράφονται μόνο οι διδάσκοντες και οι γονείς (ή ενήλικες). Αν είσαι γονιός ή ενήλικος/η μαθητής/μαθήτρια μπορείς να εγγραφείς ώστε να αναζητήσεις μαθήματα ακολουθώντας τις οδηγίες . Όμοια, αν θέλεις να διδάξεις κάποιο μάθημα θα πρέπει να εγγραφείς και να το δηλώσεις ακολουθώντας τις οδηγίες.
Οι μαθητές (κάτω των 18) δεν εγγράφονται στην ιστοσελίδα, αλλά μπορούν να εγγραφούν στο forum, όπου μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους και με τα υπόλοιπα μέλη του Δικτύου.

Πώς έρχομαι σε επικοινωνία;

Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα στους συντονιστές του Τutorpool μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας.

Δεν υπάρχει το μάθημα που χρειάζεστε ή δεν έχει στην περιοχή σας. Τι κάνετε;

Αν το μάθημα που σας ενδιαφέρει δεν υπάρχει στη λίστα ή δεν προσφέρεται στην περιοχή σας, ζητήστε το. Γράψε στο Τutorpool και εκείνοι θα αναζητήσουν κάποιον εθελοντή στην περιοχή σας.
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x