Ετοιμάζεται το αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας

Ετοιμάζεται το αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ένα σπουδαίο μνημείο, σημείο αναφοράς της ιστορικής και αρχαιολογικής κληρονομιάς της πετρας έρχεται στο φως. Πρόκειται για το αρχαίο θέατρο πετρας και την ανασκαφική έρευνα που παίρνει «σάρκα και οστά».

Αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες που επικεντρώνονται στον καθαρισμό του χώρου και θα ακολουθήσουν τα έργα ανασκαφής με δύο τομές που θα γίνουν στο χώρο και θα σηματοδοτήσουν το πρώτο στάδιο των εργασιών.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στο πλαίσιο της ανασκαφικής έρευνας του αρχαίου θεάτρου πετρας, την περασμένη Παρασκευή έγινε η πρώτη συνάντηση στο χώρο υπό την εποπτεία του υπεύθυνου ανασκαφής και Δημοτικού Συμβούλου, Μάνου Μαρκόπουλου, παρουσία του

δημάρχου, Σήφη Αναστασάκη, αρχαιολόγων και αιρετών του δήμου, αλλά και των 45 εθελοντών που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σήμερα το κλιμάκιο που έχει συσταθεί, επέστρεψε στο χώρο του αρχαίου θεάτρου προκειμένου να ξεκινήσει ο κύκλος των εργασιών ανασκαφής. «Είμαι ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση του κόσμου.

Γιατί ο Ιεραπετρίτης αγκαλιάζει τον πολιτισμό και ειδικά οι νεολαίοι μας που δείχνουν πόσο πολύ ενδιαφέρονται και συμμετέχουν ενεργά. Θεωρώ καταρχήν ότι θα έχουμε κι άλλες συμμετοχές και ότι θα έχουμε επιτυχία στην ανάδειξη του θεάτρου το οποίο είναι θαμμένο για παρά πολλά χρόνια κι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να φέρουμε στο φως την ύπαρξή του», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος πετρας επεσήμανε: «Είναι γνωστό πως η πετρα διαθέτει μια τεράστια ιστορική και αρχαιολογική κληρονομιά, σημαντικό κομμάτι της οποίας αποτελεί το αρχαίο θέατρο. Η ανάληψη πρωτοβουλίας για εθελοντική συμμετοχή στην ανασκαφή φέρνει αποτελέσματα και μας οδηγεί σε έργο. Για τη Δημοτική Αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία των εθελοντών και η ενεργή στήριξη για να υλοποιήσουμε ένα δύσκολο στόχο. Ευχαριστώ τον κ. Μαρκόπουλο και όλους τους εθελοντές που με πραγματικό μεράκι, φανερώνουν το ενδιαφέρον τους για τον τόπο και θα συνεχίσουν να το κάνουν με μια επίπονη αλλά εξαιρετικά σημαντική εργασία».

prismanews.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x