Φιλικότερη για τα ΑμεΑ η πόλη των Χανίων

Φιλικότερη για τα ΑμεΑ η πόλη των Χανίων


0 0 ψήφοι
Article Rating

Φιλικότερη για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες γενικότερα γίνεται η πόλη των Χανίων, καθώς η δημοτική αρχή προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις.

Τεχνικά συνεργεία, αποτελούμενα από υπαλλήλους του δήμου Χανίων, προχώρησαν στη συντήρηση και επισκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων και ραμπών ΑμεΑ, αλλά και στην κατασκευή νέων ραμπών.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι παρεμβάσεις, θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες και έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε:

  • Κατασκευή νέων ραμπών στα πεζοδρόμια της οδού Βολάνη και ανακατασκευή πεζοδρομίου και

    ράμπας στην ίδια οδό.
  • Κατασκευή ράμπας στην οδό Σφακίων και Βολουδάκηδων.
  • Κατασκευή ράμπας στις οδούς Καραϊσκάκη και Υψηλαντών.
  • Επισκευή ραμπών αριστερά και δεξιά επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά από το Εθνικό Στάδιο, αλλά και στη διασταύρωσή της με την οδό Χαριλάου Τρικούπη.
  • Επισκευή σε ράμπες της πλατείας ς.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, η πρωτοβουλία αυτή «αποτελεί μία απτή απόδειξη ευαισθησίας του δήμου προς συμπολίτες μας που πρέπει όλοι να τους σεβόμαστε και η οποία στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στον δημόσιο χώρο».


Ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει την ανάγκη οι πολίτες να σεβαστούν τις δράσεις αυτές ώστε να εξακολουθήσουν να εξυπηρετούν τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα κινητικότητας αλλά και το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, όπως υπερήλικες και τις μητέρες με βρεφικά αμαξίδια.

http://www.newsbeast.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x