Φωταγωγείται και αναπλάθεται το Αρχαιολογικό Μουσείο

Φωταγωγείται και αναπλάθεται το Αρχαιολογικό Μουσείο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Τα ευχάριστα για τους κατοίκους της περιοχής των Εξαρχείων γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, όσο και για τον ίδιο τον ιστορικό χώρο του μουσείου, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη έρχονται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Κι αυτό γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας ανέλαβε την πρωτοβουλία μαζί με άλλους φορείς της πολιτείας, να φωταγωγήσει ολόκληρη τη γύρω περιοχή.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σε σύσκεψη όπου συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Περιβάλλοντος, του Δήμου Αθηναίων, καθώς και άλλοι φορείς, με αντικείμενο την επίλυση των προβλημάτων

που σχετίζονται με την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Δήμο Αθηναίων, η οποία θα εκδηλωθεί με δράσεις σε 2 επίπεδα:

A 1) Η περιοχή γύρω από το Μουσείο τόσο στους ελεύθερους χώρους όσο και στους παράπλευρους δρόμους θα φωταγωγηθεί. Ειδικότερα ο Δήμος Αθηναίων θα συντάξει σχετική μελέτη για την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής.


2) Ο Δήμος Αθηναίων με την επιμέλεια του Αντιδημάρχου Καθαριότητας θα προβαίνει καθημερινά σε σχολαστικό καθάρισμα της περιοχής.

3)Με την επιμέλεια του Αντιδημάρχου Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων η Ειδική Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα αναλάβει τη φροντίδα και συντήρηση του κήπου του Μουσείου αλλά και τη φύτευση καλλωπιστικών φυτών.

4)Ο Δήμος Αθηναίων θα αναλάβει τη σύνταξη σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης για τη διευθέτηση της στάθμευσης των λεωφορείων στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου.

5) Το ΤΑΠ σε συνεργασία με το Δήμο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τον ευπρεπισμό του χώρου, όπου σήμερα λειτουργεί το αναψυκτήριο.

6) Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων θα καταρτίσει πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων στους πέριξ του Μουσείου χώρους, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Β 1)Η Ελληνική Αστυνομία με συνεχείς περιπολίες θα ενισχύσει την επιτήρηση του προαύλιου χώρου και των παράπλευρων δρόμων με σκοπό να καταστεί η περιοχή όσο το δυνατόν ασφαλέστερη για τους επισκέπτες του Μουσείου.

2) Θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της εκτέλεσης των μέτρων αυτών από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ταξίαρχος κ. Γιώργος Δροσάκης και εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων και η οποία θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να εκτιμά την απόδοση των μέτρων και να προβαίνει στο σχεδιασμό και λήψη άλλων, που θα κρίνονται πιο πρόσφορα και πιο αποτελεσματικά.

Επίσης όπως αποφασίστηκε, το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας θα προχωρήσουν στη σύνταξη μελέτης για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής και τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους παράπλευρους δρόμους.

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x