Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχουμε με το χέρι στην καρδιά» το Γραφείο Κοινωνικής ς απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας, καθώς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, προσκαλώντας τους σ' ένα συνταρακτικό μάθημα ζωής!

«Η δυναμική συμμετοχή όλων αποτελεί σύμβολο και απόδειξη του σκοπού ύπαρξης και του προορισμού του ανθρώπου, που δεν είναι άλλος από την προσφορά και την αγάπη. Με την αγάπη όλα μπορούμε να τα πετύχουμε -να πραγματοποιούμε τις ευχές και τα όνειρά μας, να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάνθρωπο, να γεμίζουμε τη ζωή μας με χαρά, αξιοπρέπεια, επαφή και προσφορά», επισημαίνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο

αντιδήμαρχος Κοινωνικής ς Δημήτρης Απατσίδης, και προσθέτουν:
Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

«Οι περισσότεροι από 3.500 εθελοντές της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος Νεάπολης-Συκεών είναι οι πρωταγωνιστές στην προσπάθεια του δήμου μας να κρατά μόνιμα μια ανοιχτή μεγάλη αγκαλιά για όποιον πονά και μάς χρειάζεται σε κρίσιμες ώρες. Αιμοδότες, δότες αιμοπεταλίων, δωρητές οργάνων σώματος και δωρήτριες βλαστοκυττάρων, είναι οι βασικοί ήρωες μιας συλλογικής και γόνιμης προσπάθειας που αξίζει όλη μας την προσοχή και την αφοσίωση. Ευχαριστούμε όλους τους παλιούς εθελοντές και καλούμε τους νέους να δώσουμε όλοι μαζί -με το χέρι στην καρδιά- αμοιβαία υπόσχεση κοινωνικής ευθύνης».

Εβδομάδα αλληλεγγύης

Η εξόρμηση θα φιλοξενηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων. Εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξόρμησης έχει ως εξής:


Σάββατο 23/2        9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων

Κυριακή 24/2          8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Δευτέρα 25/2         10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 26/2             10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 27/2        10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 28/2          9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου

Πέμπτη 28/2 και Παρασκευή 1/3 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Μόνιμα ανοδική τροχιά

Κάθε τακτική εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας καταγράφει εξαιρετικά θετικούς δείκτες, οι οποίοι παρουσιάζουν μόνιμα ανοδική τροχιά. Στην τελευταία για το 2012 «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, συγκεντρώθηκαν 746 μονάδες αίματος και μετείχαν 90 νέοι αιμοδότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη εξόρμηση του Οκτωβρίου του 2011 είχαν συγκεντρωθεί 735 μονάδες αίματος, δηλαδή 11 λιγότερες από το 2012, γεγονός που αποδεικνύει ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των εθελοντών συμπολιτών μας μεγαλώνει.

Επίσης, στο σύνολο του έτους καταγράφεται αξιοσημείωτη άνοδος, αφού το 2011 η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με 2.065 μονάδες, ενώ το 2012 συγκεντρώθηκαν 2.315.

135 μονάδες αίματος από συλλόγους

Μόνιμοι αρωγοί των διοργανώσεων εθελοντικής αιμοδοσίας είναι η Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου.

Στην εξόρμηση του Οκτωβρίου μέλη των παρακάτω συλλόγων και φορέων πρόσφεραν συνολικά 135 μονάδες αίματος, και συγκεκριμένα: Hoop 21, ΕΠΑ.Σ. Νεάπολης 16, Φοίβος Συκεών 11, Σύλλογος Ποντίων Πεύκων Παρχάρ 9, 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων 8, Πράσινη Θύελλα 7, ΕΔΟΜΑΚ 5, Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων 5, Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών 5, Τοπική Εφορία Νεάπολης (Πρόσκοποι) 4, Αθλητική Ομοσπονδία Τae kwo do 3, ΒΑΟ 3, Πολιτιστικό Οδοιπορικό Συκεών 3, Μακεδονική Δύναμη Νεάπολης 3, V-Strom Club North Hellas

3, Αίολος Αγίου Παύλου 2, Αλέξανδρος Συκεών 2, Δημοτική Αστυνομία Νεάπολης-Συκεών 2, Ολυμπιακός Τερψιθέας 2, Πανελλήνιος Νεάπολης 2, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Αγίου Παύλου 2, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου- 5ου Νηπιαγωγείων Συκεών 2, και από μία η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νεάπολης, Ελπίδες Συκεών, Ευ Ζην, Λάμψη, ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, Παναθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης, Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Νεάπολης, Σύλλογος Αλβανών Μητέρα Τερέζα, Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Συκεών, Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων 3ου Δ.Σ. Πεύκων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων Πεύκων, Σ.Φ. Ηρακλή Απάτσι, Σ.Φ. ΠΑΟΚ Νεάπολης-Συκεών, Φιλοζωικός Σύλλογος Φροντίζω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείο Κοινωνικής ς (2313 313116, -160)

Συμβουλευτικός Σταθμός  (2313 313151, -154)

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x