Φυλακή παράγει «καθαρή» ενέργεια με γιγάντιες ανεμογεννήτριες

Φυλακή παράγει «καθαρή» ενέργεια με γιγάντιες ανεμογεννήτριες


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στην προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου για στροφή στην καθαρή ενέργεια συμβάλουν οι τρόφιμοι φυλακής στη νήσο Sheppey, βόρεια του Kent.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανάπτυξης έργων αιολικής ενέργειαςPartnerships for Renewables (PfR), που κατασκευάζει έργα ΑΠΕ σε εκτάσεις του Δημοσίου, εγκατέστησε δυο ανεμογεννήτριες ισχύος 4,6MW στο σύμπλεγμα σωφρονιστικού καταστήματος«Sheppey Prisons Cluster».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέρος των χρημάτων από την πώληση της «πράσινης» ενέργειας θα αποδίδεται στη φυλακή.

Επόμενος στόχος είναι η εγκατάσταση ιδιωτικών καλωδίων ρεύματος που θα ενώνουν τις ανεμογεννήτριες με τις εγκαταστάσεις, έτσι ώστε η φυλακή να λαμβάνει απευθείας την παραγόμενη ενέργεια, μειώνοντας τους λογαριασμούς

ρεύματος και το ανθρακικό της αποτύπωμα.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο βουλευτής των ΣυντηρητικώνGordon Henderson, ο οποίος δηλώνει μεγάλος υποστηρικτής των ΑΠΕ, όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά γιατί εξασφαλίζουν ενεργειακή ασφάλεια.


«Ο άνεμος μπορεί να καταστεί μια φτηνή και καθαρή πηγή ενέργειας», τόνισε ο κ. Henderson προσθέτοντας ότι δεν έλαβε καμία αναφορά ή παράπονο για το έργο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η χωροθέτηση είναι σωστή.

Σημειώνεται βέβαια ότι σε αυτό συνέβαλαν και οι δράσεις τις εταιρείας με στόχο να αποσπάσει την εύνοια των κατοίκων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η PfR ίδρυσε ένα ταμείο υπέρ της τοπικής κοινότητας το οποίο θα χρηματοδοτείται με 10.000 λίρες Αγγλίας ετησίως για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, ενώ δεσμεύτηκε να ξεκινήσει πρόγραμμα παρακολούθησης και διατήρησης των οικοτόπων του νησιού με στόχο την προστασία των πτηνών.

econews

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x