Μηχανισμός Προπαγάνδας και Μίσους από την FYROM

Μηχανισμός Προπαγάνδας και Μίσους από την FYROM


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το παραπάνω άρθρο που (όπως γράφει εκδόθηκε στους New York Times) λέει λίγο έως πολύ ότι μια Ελλήνων συμμορίτες κάψανε ζωντανά γυναικόπαιδα εν μέσω γιορτής.

το βρήκα μεταξύ άλλων στο παράρτημα ιστορίας του
http://www.macedonia-timeless.com
ή
http://www.macedonia-timeless.com/Links/History.aspx

(Το κείμενο της φωτογραφίας βρίσκεται στην δεξιά στήλη, 3ο από το τέλος).

Το συγκεκριμένο portal είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους Σκοπιανούς, ιδίως σε άτομα νεαρής ηλικίας μιας που πολλοί χρήστες του www.youtube.com το φέρουν ως link στο προφίλ τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα αξιόλογα. Για παράδειγμα:

Ποιος ο χαρακτήρας του portal αυτού;

Σε ποιόν απευθύνεται;


Είναι τόσο σημαντικές αυτές οι πληροφορίες για κάποιον αναγνώστη;

Ας προσπαθήσω να απαντήσω…

Εκ πρώτης ματιάς το portal έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και μιας που τα 2/3 της θεματολογίας τους βασίζονται στα:
Ιστορία
Τουρισμό
Τέχνες
,
θα μπορούσε κανείς να πει ότι απευθύνεται σε τουρίστες ή μαθητές σε πρώτη φάση.

Είναι λοιπόν τόσο σημαντικές αυτές οι ειδήσεις για κάποιον που ενδιαφέρεται να επισκεφθεί ή να μάθει περισσότερα για αυτή την χώρα; Η απάντηση είναι όχι.

Όμως οι Σκοπιανοί έχουν συμπεριλάβει στην προπαγάνδα τους ειδικό κομμάτι με σκοπό να αποδείξουν μεταξύ άλλων και την ψεύτικη «γενοκτονία τους από τους Έλληνες».

Ξεκινάνε φυσικά από το σχολείο όπου και διδάσκουν παρόμοια περιστατικά σαν αυτό που περιγράφει το κείμενο της φωτογραφίας.

Δεν είναι τυχαίο το μίσος που έχουν ιδιαίτερα οι νεαροί Σκοπιανοί απέναντι στην Ελλάδα αφού τους λένε ότι τους κλέψαμε, τους σκοτώσαμε, τους βιάσαμε…

Και για να φανούν περισσότερο πιστικοί, δεν διστάζουν να κάνουν αναφορές σε παλιές εφημερίδες, έγγραφα και δήθεν μαρτυρίες….

Προσπαθώντας να επιβεβαιώσω την γνησιότητα του κειμένου αυτού, έψαξα στο αρχείο των New York Times ( http://timesmachine.nytimes.com/browser ) για να διαβάσω σε pdf από τους ίδιους τους NY Times το φύλλο εκείνης της μέρας (20 Ιανουαρίου 1908).

Δυστυχώς όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι το συγκεκριμένο φύλλο είναι διαθέσιμο ΜΟΝΟ στους συνδρομητές της εφημερίδας.

Δεν επικοινώνησα με τους New York Times αν και σκέφτομαι να τους στείλω ένα e-mail. Ίσως είναι διατεθειμένοι να μου αποστείλουν σε pdf το συγκεκριμένο φύλλο μιας που δεν σκέφτομαι να γίνω συνδρομητής μόνο και μόνο για ένα φύλλο.

Αν κάποιος γνωρίζει κάποιο τρόπο ή έχει πρόσβαση στο γνήσιο φύλλο της 20 Ιανουαρίου 1908 θα του ήμουν ευγνώμων. Επίσης θα χαρώ να διαβάσω οποιαδήποτε ιδέα σας σχετική με το θέμα.

Είναι τιμή και υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη (Έλληνα και μη) να ξεσκεπάζει τα εργοστάσια μίσους και τους μηχανισμούς προπαγάνδας αυτών όπου και αν τα βρίσκει.

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x