Γιατροί του Κόσμου | Δωρεάν εμβολιασμός για παιδιά στο Πέραμα

Γιατροί του Κόσμου | Δωρεάν εμβολιασμός για παιδιά στο Πέραμα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη του προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο Πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στο Πέραμα, στο πλαίσιο του οποίου έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.000 παιδιά.

Κλιμάκιο εκπροσώπων του παιδιατρικού νοσοκομείου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, παρέδωσε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, την 4η και -τελευταία για το 2012- δόση εμβολίων που περιλαμβάνει 300 βασικά εμβόλια 8 διαφορετικών κατηγοριών, τα οποία καλύπτουν τα εξής νοσήματα: διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη,

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

πολιομυελίτιδα, αιμόφιλλο, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ανεμοβλογιά, ηπατίτιδα Α και Β.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, ξεκίνησε στα τέλη του 2011 με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών που -λόγω της οικονομικής κρίσης- έχουν χάσει το βασικότερο δικαίωμά τους: αυτό της πρόσβασης στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας κ. Νικήτας Κανάκης, τόνισε: «Η υποστήριξη του Ομίλου ΥΓΕΙΑ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και σε μια περίοδο τεράστιας ύφεσης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο παιδικός εμβολιασμός είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο και ηπροστασία των παιδιών θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα όλων μας».

Από την πλευρά της η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κα Αρετή Σουβατζόγλου δήλωσε «Είναι καθήκον μας σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες να στηρίζουμε την πιο ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού: τα παιδιά. To πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού κάλυψε τις ανάγκες περίπου 1.000 παιδιών που είχαν στερηθεί το δικαίωμα της πρόσβασης στον βασικό εμβολιασμό. Για εμάς, άλλωστε, στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, τα παιδιά είναι το κέντρο του κόσμου μας. Το παιδιατρικό νοσοκομείο του Ομίλου μας, το ολοκληρωμένο τριτοβάθμιο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, στα 10 σχεδόν χρόνια λειτουργίας του, στέκεται με σεβασμό και υπευθυνότητα δίπλα στο παιδί και την οικογένεια, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες του».


http://www.econews.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x