Δωρεάν εμβολιασμός απόρων παιδιών και εφήβων, στην Κρήτη

Δωρεάν εμβολιασμός απόρων παιδιών και εφήβων, στην Κρήτη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δημόσιας ς & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ξεκινάει προσπάθεια με στόχο την καταγραφή των πληθυσμιακών ομάδων, απόρων και ανασφαλίστων, ώστε να επιτευχθεί ο δωρεάν εμβολιασμό τους.

Ήδη αρμόδιοι από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον χώρο της υγείας και την αντιπεριφέρεια, με τη συμμετοχή και της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή διαμορφώνουν τον τρόπο και τη μεθοδολογία για το Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει σε πληθυσμούς των απόρων και ανασφαλίστων παιδιών και εφήβων νομίμως και μη διαμενόντων στο Ρέθυμνο καθώς και αυτών που δεν είναι σε θέση να έχουν υγειονομική περίθαλψη.

Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια θα έχουν οι κοινωνικές δομές, Βοήθεια στο σπίτι, Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι ανταποκριτές του ΟΓΑ των δήμων του νομού Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ανωγείων και τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων. Αίθουσες των σχολείων φιλοξενούν οδοντιάτρους οι οποίοι εξετάζουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο τόσο την ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή τους όσο και την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας των παιδιών του ορεινού χωριού του Ψηλορείτη.

http://ygeiaonline.gr/


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x