Δωρεάν καθημερινή σίτιση απόρων στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν καθημερινή σίτιση απόρων στη Θεσσαλονίκη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μία νέα κοινωνική δομή για τη δωρεάν καθημερινή σίτιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την οικονομική στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης, το οποίο υλοποιείται με την εποπτεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώς Γούλα, ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου 2012 και θα προσφέρει σε μηνιαία βάση 4.000 δωρεάν γεύματα σε 200 συνολικά κατοίκους της 4ης και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ προβλέπεται άμεσα η παροχή επιπλέον 100 γευμάτων και σε άλλες

Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι δικαιούχοι έχουν επιλεγεί με κριτήρια την ανεργία, το οικογενειακό εισόδημα, την πολυτεκνία και τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει αναλάβει την πλήρη κάλυψη του κόστους προμήθειας των πρώτων υλών για τα 300 γεύματα που θα παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση σε υπάρχουσες υποδομές του Δήμου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία θα διανέμονται στους δικαιούχους σε χώρους υποδεικνυόμενους από τις Δημοτικές Κοινότητες και τα ΚΑΠΗ.

«Η οικονομική δυσπραγία που πλήττει όλους απαιτεί από εμάς, ως Δήμο Θεσσαλονίκης, την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής πολιτικής, ώστε να σχηματίσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πλέον ευάλωτους – και αυτοί, δυστυχώς, όλο και πληθαίνουν. Εκφράζω τις ευχαριστίες μας προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την κίνηση αυτή, που αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας και σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας συνεργασίας που ευελπιστούμε να συνεχιστεί και στο μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης
Εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ο κ. Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου, σημείωσε: «Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η προώθηση προγραμμάτων συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και των κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια στήριξης των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

Η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στις δράσεις επισιτιστικής βοήθειας που ήδη χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης ‘Είναι καθήκον μας' (http://www.latsis-foundation.org/gr/111/einai_kathhkon_mas.html), στο οποίο έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.500 συνάνθρωποί μας σε συνολικά 24 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, με έμφαση σε περιοχές όπου αποδεδειγμένα παρουσιάζεται η μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης».


http://www.flowmagazine.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x