Αλβανοί Ακαδημαϊκοί: ” H Εγκυκλοπαίδεια είναι Απόδειξη ενός Ανώριμου έθνους, Ανίκανου να βρει την Ταυτότητα του”

Αλβανοί Ακαδημαϊκοί: ” H Εγκυκλοπαίδεια είναι Απόδειξη ενός Ανώριμου έθνους, Ανίκανου να βρει την Ταυτότητα του”


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ανοιχτό πόλεμο μεταξύ Αλβανών Ακαδημαικών και Σκοπιανών προκαλεί η ψευτο-μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια

Αυτού του είδους η Εγκυκλοπαίδεια είναι μια έκφραση βαθιάς απόγνωσης“. Αυτή είναι η περιγραφή που χρησιμοποίησε ο Ντρίταν Έγκρο, Αλβανός Ιστορικός, για να εξηγήσει τα κίνητρα πίσω απο την  συγγραφή της λεγόμενης “Μακεδονικής” Εγκυκλοπαίδειας στα Σκόπια.

Ο Ιστορικός Φερίντ Ντίρκα αποδίδει το περιεχόμενο της Εγκυκλοπαίδειας σε μια επανέναρξη των Εθνικιστικών θέσεων της Σλαβικής Ιστοριογραφίας του 19ου αιώνα. Παράλληλα ο Ντίρκα επισημαίνει πως ουσιαστικά οι θέσεις των Σκοπιανών ακαδημαικών κύκλων αποτελούν “παραποίηση της Ιστορίας για πολιτικούς σκοπούς”  και θα επιδράσουν στην συνύπαρξη μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων που απαρτίζουν την ΠΓΔΜ.

Φωτιά αναμένεται να βάλει η δήλωση του Έγκρο για την ΠΓΔΜ: “είναι το λιγότερο σταθερό κράτος και το πιο ‘τεχνητό' στα Βαλκάνια“. Παράλληλα επισημαίνει ότι ως μελετητής της Οθωμανικής Περιόδου, απο τον 15ο αιώνα ως τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, οι Οθωμανοί ποτέ δεν χρησιμοποίησαν το όνομα . Οι κάτοικοι της περιοχής, τώρα γνωστής ως – ήταν Έλληνες, Αλβανοί και Σλάβοι που συμπεριλάμβαναν τους Σέρβους και Βούλγαρους. Η ΠΓΔΜ είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα των Μεγάλων δυνάμεων. Στο τέλος προσθέτει ότι η λεγόμενη “Μακεδονική¨ Εγκυκλοπαίδεια είναι ένα πολιτικό και όχι ιστορικό τεκμήριο σε μια χώρα που δεν έχει βρει ακόμα την ταυτότητα και το όνομα της!!!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μέτα: Απόδειξη ενός Ανώριμου Έθνους

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας, Μπεκίρ Μέτα καταδικάζει τους Σκοπιανούς ακαδημαικούς για Εθνικισμό και τους προσάπτει ότι “παραποιούν την Ιστορία, όχι μόνο των Σκοπιανών αλλά και των Αλβανών“.  “Αυτή η Εγκυκλοπαίδεια είναι απόδειξη ενός Ανώριμου Έθνους που αγωνίζεται κάτω απο εδωτερικά προβλήματα και είναι ανίκανο να βρει την ταυτότητα του. Είναι μια έκφραση αφελούς και χυδαίου Εθνικισμού”.


Μπίκοκου: Παλιά Σωβινιστική Γραμμή


Ο διευθυντής του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας , Κάσεμ Μπίκοκου δήλωσε: “Έχω ξανασυναντήσει τέτοιες θέσεις στο συμπόσιο του 2005 για τον Σκάντεμπεργκ. Αυτές είναι σωβινιστικές Σλαβικές θέσεις που έχουν οι Σκοπιανοί ακαδημαικοί , οι οποίοι υποφέρουν απο συγκεκριμένα κόμπλεξ για την Ιστορία τους.”

Οι Αναλυτικές δηλώσεις των Αλβανών Ακαδημαικών στην Αλβανική εφημερίδα “Panorama” εδώ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x