Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνα μαθητή στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνα μαθητή στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μία ακόμα διεθνή επιτυχία κατέγραψε στον κατάλογο των διακρίσεών του ο μαθητής της Β' Λυκείου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων των Τρικάλων Παναγιώτης Λώλας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι καλύτεροι μαθητές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα μαθηματικά. Συγκεκριμένα, οι χώρες που συμμετείχαν με τις εθνικές τους αποστολές ήταν η Ρουμανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, ο Μόλδοβας, η Κύπρος, η Αλβανία, η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

 

Συνοδοί της ελληνικής αποστολής ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Μπόλης και ο Τρικαλινός μαθηματικός Δημήτριος Κοντοκώστας, καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ο Παναγιώτης Λώλας την περασμένη χρονιά, αν και μαθητής μόλις της Α' Λυκείου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 28η Βαλκανιάδα που διεξήχθη στη Ρουμανία, αλλά και χάλκινο μετάλλιο στην 52η Διεθνή Ολυμπιάδα στο Άμστερνταμ της ς, όπου συμμετείχαν 105 χώρες με τις αποστολές τους.

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά


Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x