Δέντρο ανακύκλωσης στην Κομοτηνή

Δέντρο ανακύκλωσης στην Κομοτηνή


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μια ανάσα χρώματος στην γκρίζα καθημερινότητα και πιθανόν ένα χαμόγελο χάρισε η ζωγράφος, Άννα Παπαλεξάνδρου, στους κατοίκους της Κομοτηνής που πέρασαν φουριόζοι το μεσημέρι από την κεντρική πλατεία για να πάνε στις δουλειές τους. Στόλισε ένα πλατάνι με 8.000 πλαστικά καπάκια, δημιουργώντας ένα «πολύχρωμο δέντρο».

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, χρειάστηκε ένα μήνα για να βάψει τα καπάκια και να τα ενώσει με σύρμα σε λωρίδες μήκους ενός μέτρου, ενώ η τοποθέτηση, στην οποία τη βοήθησαν δυο φίλες της, έγινε μέσα σε επτά ώρες.

Δείτε το δέντρο:

 

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η κ. Παπαλεξάνδρου τόνισε ότι εμπνεύστηκε αυτή τη δράση, που έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής, μετά από το δέντρο με εφημερίδες και περιοδικά, που δημιούργησε πέρσι και την έβαλε στην διαδικασία της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

«Εάν μέσα σε ένα χρόνο κατόρθωσα να μαζέψω 8.000 πλαστικά καπάκια, φανταστείτε αυτά που πετάμε και τι κακό κάναμε στη φύση», πρόσθεσε.


Επισήμανε ότι το «πολύχρωμο δέντρο» φάνηκε να αρέσει στον κόσμο, καθώς την πλησίασαν και της ζήτησαν να παραμείνει ως έχει και μετά το πέρας των «Ελευθερίων».

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x