Η «Αποστολή» ανέλαβε την σίτιση οικογενειών χιλιάδων μαθητών

Η «Αποστολή» ανέλαβε την σίτιση οικογενειών χιλιάδων μαθητών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των μαθητών και των οικογενειών τους σε θέματα διατροφής και σίτισης προωθεί το υπουργείο ς, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος. Σχετικό σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, με τον υπουργό ς, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Όπως ανακοινώθηκε μετά την υπογραφή του Συμφώνου η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Αρχιεπισκοπής – Αποστολή, «θα επιτελεί κοινωνικό έργο μέσω ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος, το οποίο θα προσφέρει στήριξη στις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, με τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να εξασφαλιστεί η ανωνυμία, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς ένας υποσιτιζόμενος μαθητής δηλοί την ύπαρξη μιας ολόκληρης οικογένειας που υποσιτίζεται».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το υπουργείο ς, θα επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα εντάσσονται στις ανάλογες δράσεις με τα εξής οικονομικά κριτήρια:

· Για οικογένεια με τρία άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων ή κηδεμόνων: εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ

· Για οικογένεια με τέσσερα άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων: εισόδημα μέχρι 9.500 ευρώ


· Για οικογένεια με πέντε άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων: εισόδημα μέχρι 11.000 ευρώ

· Για οικογένεια με έξι άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων: εισόδημα μέχρι 12.500 ευρώ

· Για οικογένεια με επτά άτομα συμπεριλαμβανομένων των γονέων: εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ

· Σε περίπτωση πολυμελούς οικογένειας πέραν των επτά ατόμων το ποσό των 14.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ για κάθε ακόμη άτομο στην οικογένεια.

«Έχει γίνει πολύς λόγος για τα παιδιά των σχολείων μας, τα οποία φεύγουν νηστικά πολλές φορές από το σπίτι τους, διότι η οικογένεια έχει οικονομικές ανάγκες» δήλωσε σχετικά ο κ. Ιερώνυμος, μετά την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας.

«Ως αποτέλεσμα είναι τα παιδιά αυτά να υποφέρουν και να μην αποδίδουν στο σχολείο. Όλοι μας αισθανόμαστε ότι αυτή η στέρηση των παιδιών πρέπει να καλυφθεί από δικές μας φροντίδες. Έχουμε συζητήσει πολλές ώρες γύρω από αυτό το θέμα με τον υπουργό ς και με την φροντίδα της “Αποστολής”, της φιλανθρωπικής αυτής προσπάθειας της Αρχιεπισκοπής, καταλήξαμε στην απόφαση να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά να ξεπεράσουνε αυτές τις δυσκολίες» συνέχισε.

«Όμως το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ λεπτό, διότι δεν πρέπει να βλάψουμε την αξιοπρέπεια και την ψυχική ισορροπία των παιδιών. Για αυτό προχωρήσαμε με τον κ. υπουργό, σε επιπλέον ενέργεια και κίνηση, και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τις οικογένειες αυτών των παιδιών που έχουνε τις δυσκολίες. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή τη σύμβαση, ώστε στις οικογένειες αυτές να δίνονται 2.000 περίπου δέματα, τα οποία όμως θα διανέμονται μέσω των σχολείων» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

«Θα ήθελα», παρατήρησε από την πλευρά του ο υπουργός «να εξάρω το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή γιατί βοηθάει να διατηρηθεί, να μείνει αρραγής ο κοινωνικός ιστός της πατρίδας μας. Θέλω να ευχαριστήσω, προσωπικά τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο αλλά και την Εκκλησία. Είναι μια μεγάλη προσπάθεια, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα τις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος «κάνουμε και άλλες ενέργειες, -τα έχουμε συζητήσει κατά καιρούς- γενικότερα για τους μαθητές μας, προγράμματα τα οποία έχουν ως στόχο να τους βοηθήσουν, χωρίς να γίνονται κοινωνικές διακρίσεις, χωρίς να δίνονται προσωπικά δεδομένα, με σεβασμό στον άνθρωπό και στην οικογένεια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, στον βαθμό που μπορεί η Πολιτεία, να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κρίση. Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά μέσα από την καρδιά μου τον Αρχιεπίσκοπο για όλα όσα έχει κάνει για την πατρίδα μας και για την κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

http://www.tovima.gr/

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x