Η Ομογένεια προσφέρει 450 χιλ. δολάρια στην Κύπρο

Η Ομογένεια προσφέρει 450 χιλ. δολάρια στην Κύπρο0 0 ψήφοι
Article Rating

Με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου συγκεντρώθηκαν 450.000 δολάρια για να αποσταλούν στην Κύπρο, σε μια ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης της Ομογένειας προς τον Κυπριακό λαό.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ανακοίνωσε τους φορείς και τα άτομα που πρόσφεραν χρηματικά ποσά.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο κ. Δημήτριος ανέφερε ότι πρόκειται για την «πρώτη βοήθεια» από την ελληνοαμερικανική κοινότητα και το ποσό θα δοθεί για τις ανάγκες λειτουργίας τριών ιδρυμάτων που έχουν σχέση με παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε επίσης ότι η χρηματική βοήθεια είναι το αποτέλεσμα «συλλογικής προσπάθειας», μετά


από σύσκεψη που είχε γίνει στην Αρχιεπισκοπή στις 3 Απριλίου. Η διανομή των χρημάτων θα γίνει μετά από έρευνα για τις υπάρχουσες ανάγκες στο νησί, σε συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση και την Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Οι τρεις οργανισμοί που θα ενισχυθούν οικονομικά από τους ομογενείς της Αμερικής είναι: Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, Σύνδεσμος για Άτομα με Αυτισμό Κύπρου και Παιδικά Θεραπευτήρια.

Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανακοίνωσε ότι, «μέχρι στιγμής» συνέβαλαν στη συγκέντρωση των 450,000 δολαρίων: η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής (50.000), το Κυπροαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (10.000), ο Πίτερ και η Νάνσια Παπανικολάου (100.000), ο Δημήτριος και η Καλοειδή (100.000), ο Γιώργος και η Όλγα Τσούνη (100.000), ο Μάικ και η Μαίρη Τζαχάρη (50.000), ο Παμπάφιος Σύνδεσμος Αμερικής (10.000), Ελευθέρια-Παγκύπριος Παιδικές Ομάδες (10.000), ο Σύλλογος Λάμπουσα (10.000) και ο Σύλλογος Ασγάτα (10.000).

Της συνέντευξης Τύπου προηγήθηκε συνάντηση του αρχιεπίσκοπου Δημητρίου με το νέο πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, Γιώργο Σιακαλλή, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου νιώθουν «βαθιά ευγνωμοσύνη» για την πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου και για την στήριξη της Ομογένειας. Ευχαριστίες προς τον κ. Δημήτριο εξέφρασαν επίσης ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, η Κύπρια γενική πρόξενος Κούλα Σοφιανού και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κώστας Τσέντας.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε να στηριχθούν και σχολεία των οποίων μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ενώ μίλησε και για τις ενέργειες που γίνονται για να βοηθηθούν παιδιά στην Ελλάδα. Απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόσθεσε ότι αναμένεται να συγκεντρωθεί και ένα επιπλέον υπολογίσιμο ποσό από συνεισφορές ελληνορθόδοξων κοινοτήτων στην Αμερική.

http://www.newsbeast.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x