Ιταλοί και Γερμανοί ”μαλώνουν” για αρχαιοελληνική περικεφαλαία!

Ιταλοί και Γερμανοί ”μαλώνουν” για αρχαιοελληνική περικεφαλαία!0 0 ψήφοι
Article Rating

Η ιταλική κυβέρνηση, διεκδικεί σε γερμανικό δικαστήριο μια ”κλεμμένη”, όπως υποστηρίζει η Ρώμη, αρχαία ελληνική περικεφαλαία.

Η εκδίκαση προσφυγής της ς, σε δικαστήριο του Βερολίνου, έχει ως αίτημα την επιστροφή μιας αρχαίας ελληνικής περικεφαλαίας, η οποία, σύμφωνα με τις ιταλικές αρμόδιες αρχές, εκλάπη από αρχαιολογικό χώρο στην το 1993.

Η περικεφαλαία είναι διακοσμημένη σύμφωνα με τα πρότυπα του γεωμετρικού ρυθμού, ενώ χρονολογείται γύρω στον 7ο με 6ο αιώνα π.Χ. και προέρχεται από ελληνόφωνη εμπορική πόλη, στα νότια παράλια της ς.
Η κυβέρνηση της Ρώμης ζητάει την επιστροφή της αρχαίας περικεφαλαίας από την υπεύθυνη υπηρεσία για την οργάνωση και διοίκηση των μουσείων του Βερολίνου και από τους νομικούς, που διαχειρίζονται την περιουσία ενός εκλιπόντος συλλέκτη έργων τέχνης, στην περιουσία του οποίου βρισκόταν και η περικεφαλαία.

Τα περιουσιακά στοιχεία του συλλέκτη, τέθηκαν σε δημοπρασία μετά το θάνατό του και έτσι η κατάφερε να εντοπίσει την περικεφαλαία.
Αξιωματούχοι γερμανικών μουσείων, δήλωσαν ότι η περικεφαλαία βρίσκεται σε ασφαλές μέρος στο Βερολίνο και είναι στη διάθεση του εισαγγελέα της πόλης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι δικαστικές αρχές του Βερολίνου, κατάσχεσαν την περικεφαλαία το 2003, μετά από αίτημα της Ρώμης, ενώ σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα το αρχαιολογικό εύρημα είναι ανεκτίμητης αξίας, καθώς είναι ιδιαίτερα σπάνιο.
www.cosmo.gr

Bookmark and Share

Πηγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x