Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, ξεκίνησε τη λειτουργία του

Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, ξεκίνησε τη λειτουργία του


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το όνομά του είναι Ivanpah Solar Electric Generating System, είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο και, είναι πανέμορφο.

Ξεκίνησε την λειτουργία του σήμερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που το διαχειρίζεται και είναι συνιδιοκτησία της NRG Energy, της BrightSource Energy και της Google, σε πλήρη λειτουργία μπορεί να παράγει 392 ΜW ηλεκτρικής ενέργειας. Πώς;

Ivanpah 2

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

173500 ζεύγη από ηλιοστάτες (καθρέφτες) η κλίση και η λειτουργία των οποίων ρυθμίζεται από λογισμικό, στρέφονται στην φορά του ήλιου ώστε να αντανακλούν την ηλιακή ενέργεια προς την κορυφή των τριών πύργων που έχουν ύψος περίπου 150 μέτρων. Εκεί, η συσσωρευμένη ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται για να θερμάνει νερό, κι έτσι παράγεται ατμός που κινητοποιεί τις τουρμπίνες που είναι εγκατεστημένες στους πύργους. Οι τουρμπίνες αυτές που λειτουργούν με ατμό, παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στα δίκτυα ηλεκτροδότησης της πολιτείας της Καλιφόρνια, στις .

Ivanpah 4

Το έργο κατασκευής και λειτουργίας του ηλιακού πάρκου Ivanpah, που βρίσκεται στην έρημο Mohave στις , κόστισε περισσότερα από 2 δις. Η έκτασή του υπολογίζεται σε 5 τετραγωνικά μίλια, δηλαδή, 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να ηλεκτροδοτήσει πλήρως περισσότερες από 140000 οικίες.


Ivanpah 3

Το φωτογραφικό υλικό που βλέπετε είναι από το αρχείο της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ivanpah 5

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Ivanpah, εδώ.

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x