Άρτα | Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Άρτα | Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Αρταίων που λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.).

Τα παιδιά φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν σε τρία σχολεία (4ο Δημοτικό Σχολείο, 9ο Δημ. Σχολείο και Δημ. Σχολείο Γραμμενίτσας).

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σε πρώτη φάση εξασφαλίστηκαν συνολικά 80 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας παιδιών, με δυνατότητα αύξησης του αριθμού στο μέλλον, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Β. Βασιλάκη-Μητρογεώργου.

Για τις ανάγκες του προγράμματος προσελήφθηκε εξειδικευμένο προσωπικό έξι ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων όπως κατασκευές, μουσική, γυμναστική, ατομικά και ομαδικά παιχνίδια.

Στόχος της δομής είναι να στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες στη φύλαξη των παιδιών τους πέραν του σχολικού ωραρίου, αλλά και να προσφέρει μέσα από τη δημιουργική διαδικασία της εκπαίδευσης ερεθίσματα που θα διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών. Το Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 9.30 το βράδυ αλλά το ωράριο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γονιών

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην περιοχή.


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x